Parken in Madrid

In een miljoenenstad als Madrid kan het soms erg druk zijn. Ook is de temperatuur, wat in de zomermaanden kan oplopen tot wel 40 graden, een belangrijke reden van veel Madrilenen en toeristen om een bezoekje te brengen aan één van de vele parken die de stad rijk is. In de meeste parken is er voldoende gelegenheid om heerlijk tot rust te komen, een wandel- of fietstocht te maken of even lekker afkoelen in één van de fonteinen en waterpartijen.

Een park bezoeken tijdens een stedentrip naar Madrid? Op deze pagina vind je de mooiste, grootste, leukste en verrassendste parken in Madrid.

Parken in Madrid

Ontdek parken in Madrid

  • La Rosaleda

  • Casa de Campo

  • Parque Juan Carlos I

  • Parque de El Capricho

  • Jardines de Sabatini

  • Real Jardín Botánico

  • Parque del Oeste

  • Madrid Rio

  • Park Retiro

Grote stadsparken in Madrid

Het meest bekende park van Madrid is wellicht wel Parque del Retiro, in het centrum van de stad. Het park is in de 16e eeuw aangelegd in opdracht van de Spaanse koning en staat vol standbeelden, fonteinen, bijzondere bloemen en planten en monumenten. In het centrale grote vijver kun je lekker rondvaren met een gehuurd bootje of wat drinken op het naastgelegen terras. Tevens is er een groot glazen paleis waar regelmatig tentoonstellingen worden gehouden door kunstenaars.

Het grootste stadspark van Madrid en tevens van heel Europa is Casa de Campo. Dit was vroeger het jachtterrein van het Koningshuis, maar is ondertussen een populair park onder toeristen en Madrilenen die ontspanning zoeken. In Casa de Campo vind je populaire dagattracties, zoals het pretpark Parque de Atracciones en de dierentuin, Zoo Aquarium Madrid. Maak ook eens een ritje met de kabelbaan, de Teleferico.

Park Retiro

Madrid Rio

Casa de Campo

Ontspannen in een park

Het relatief nieuwe park, Madrid Rio, is aangelegd om de verkeersdrukte in de stad te verminderen. De grote weg gaat nu via een tunnel onder het park door, waardoor er veel ruimte beschikbaar kwam. In Madrid Rio vind je veel fonteinen, monumenten en oude bruggen. Even lekker afkoelen kan in één van de vele waterpartijen of maak een wandel- of fietstocht door het 20 kilometer lange park.

Parque Juan Carlos I, net buiten de stad, is een groot park met een groot aantal wandel- en fietspaden. Je kunt er gratis fietsen huren of een rondrit maken met het treintje. Ook hier is voldoende gelegenheid om af te koelen tussen de fonteinen of ga zonnen op één van de vele grasweides.

Liever een wat romantischer park? Breng dan eens een bezoekje aan Parque de El Capricho. Het mooie parkje heeft invloeden uit de Engelse, Franse en Italiaanse sferen en is prachtig aangelegd. In rozenpark La Rosaleda staan rozen uit alle streken van de wereld.

Parken in Madrid
Parken in Madrid

Met de metro door Madrid

De meeste bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid zijn ideaal te bereiken met de metro. Bekijk alle metrolijnen en bereid je alvast voor op het metronetwerk van de stad!

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!