Bezienswaardigheden in Madrid

Bezienswaardigheden Madrid, van populair tot onbekend bij het grote publiek. Madrid heeft zoveel bezienswaardigheden, misschien wel teveel om op te noemen. Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben we de leukste, populairste en meest verrassende bezienswaardigheden geselecteerd. Bekijk hieronder een selectie van parken, musea, shopping en nog veel meer!

Deel dit artikel op:

Bezienswaardigheden Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Ontdekt de leukste bezienswaardigheden

Laten we beginnen met de meest bekende bezienswaardigheden. Veel toeristen maken gebruik van de metro en komen aan op Puerta del Sol. Dit grote en indrukkende plein is het middelpunt van de stad en bruist van de activiteiten. Op steenworp afstand ligt een ander populair plein, namelijk Plaza Mayor. Hier staan een groot aantal imposante monumenten, standbeelden en gebouwen. Over imposant gesproken, heb je wel eens gehoord van het Spaanse Broadway? Gran Via een lange, belangrijke verkeersader in de binnenstad van Madrid. Daarnaast is het uitgegroeid tot een belangrijke straat op het gebied van nachtleven, winkelen en hotels. Er staan een groot aantal hoge gebouwen, welke is jouw favoriet?

Meest populaire bezienswaardigheden

Plaza Mayor

Lees verder

Puerta del Sol

Lees verder

Koninklijk Paleis

Lees verder

Koninklijk Paleis en omgeving

Dat Madrid een rijk Koninklijk verleden heeft, is nog altijd goed te zien aan de vele gebouwen, pleinen en op straat. Het Koninklijk Paleis van Madrid is één van de grootste paleizen ter wereld met ruim 2800 kamers. Het paleis is te zien vanuit meerdere delen van de stad, bijvoorbeeld vanaf de 110 meter hoge Uitkijktoren Madrid. Op het plein voor het paleis, op Plaza de Oriente, staan de Koninklijke gebouwen, zoals het operagebouw Teatro Real. Ook staan hier een groot aantal beelden van de Spaanse Koningen in de loop van de jaren. De tuinen, Jardines de Sabatini, zijn ook onderdeel van het Koninklijk Paleis.

Wist je trouwens dat het woord ‘Real’ letterlijk vertaald Koninklijk is? Ook de grootste voetbalclub van Madrid, Real Madrid, heeft een verleden met het Koninklijk Huis. Bezoek het stadion Santiago Bernabeu eens met een stadiontour en bewonder de prijzen, het enorme stadion en de fanshop.

Kaart met bezienswaardigheden in Madrid

Bezienswaardigheden in Madrid

Bezienswaardigheden Madrid
Bezienswaardigheden in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Met de metro door Madrid

De meeste bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid zijn ideaal te bereiken met de metro. Bekijk alle metrolijnen en bereid je alvast voor op het metronetwerk van de stad!

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden, informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Meer toeristische attracties

Meer bezienswaardigheden