Bezienswaardigheden in Madrid

Madrid bruist van de bezienswaardigheden. Van populaire bezienswaardigheden tot de leukste locaties die nog onbekend zijn bij het grote publiek. Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Madrid dat het er misschien wel teveel zijn om op te noemen. Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben we de leukste, populairste en meest verrassende bezienswaardigheden geselecteerd. Bekijk hieronder een selectie van parken, musea, shopping en nog veel meer!

Bezienswaardigheden in Madrid

Ontdekt de leukste bezienswaardigheden

Laten we beginnen met de meest bekende bezienswaardigheden in Madrid. Veel toeristen maken gebruik van de metro en komen aan op Puerta del Sol. Dit grote en indrukkende plein is het middelpunt van de stad en bruist van de activiteiten. Op steenworp afstand ligt een ander populair plein, namelijk Plaza Mayor. Hier staan een groot aantal imposante monumenten, standbeelden en gebouwen. Over imposant gesproken, heb je wel eens gehoord van het Spaanse Broadway? Gran Via een lange, belangrijke verkeersader in de binnenstad van Madrid. Daarnaast is het uitgegroeid tot een belangrijke straat op het gebied van nachtleven, winkelen en hotels. Er staan een groot aantal hoge gebouwen, welke is jouw favoriet?

Plaza
Mayor

Puerta del Sol

Koninklijk Paleis

Koninklijk Paleis en omgeving

Dat Madrid een rijk Koninklijk verleden heeft, is nog altijd goed te zien aan de vele gebouwen, pleinen en op straat. Het Koninklijk Paleis van Madrid is één van de grootste paleizen ter wereld met ruim 2800 kamers. Het paleis is te zien vanuit meerdere delen van de stad, bijvoorbeeld vanaf de 110 meter hoge Uitkijktoren Madrid. Op het plein voor het paleis, op Plaza de Oriente, staan de Koninklijke gebouwen, zoals het operagebouw Teatro Real. Ook staan hier een groot aantal beelden van de Spaanse Koningen in de loop van de jaren. De tuinen, Jardines de Sabatini, zijn ook onderdeel van het Koninklijk Paleis.

Wist je trouwens dat het woord ‘Real’ letterlijk vertaald Koninklijk is? Ook de grootste voetbalclub van Madrid, Real Madrid, heeft een verleden met het Koninklijk Huis. Bezoek het stadion Santiago Bernabeu eens met een stadiontour en bewonder de prijzen, het enorme stadion en de fanshop.

Bezienswaardigheden Madrid
Bezienswaardigheden in Madrid

Met de metro door Madrid

De meeste bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid zijn ideaal te bereiken met de metro. Bekijk alle metrolijnen en bereid je alvast voor op het metronetwerk van de stad!

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!