Openbaar vervoer in Madrid

Het openbaar vervoer in Madrid is een populair vervoersmiddel. Niet alleen bij toeristen, maar ook veel inwoners en zakenmensen maken dagelijks gebruik van de metro of de busMetro Madrid, het metronetwerk in Madrid, is de belangrijkste en populairste vorm van openbaar vervoer in de stad.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Openbaar vervoer in Madrid

Metro in Madrid

Bus in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Openbaar vervoer Madrid

De eerste metrolijn van Madrid werd geopend in 1919 door de toenmalige koning, Koning Alfons XIII. Inmiddels heeft het metronetwerk 13 lijnen met een lengte van ongeveer 324 kilometer en 326 metrostations. De metrolijnen zijn eenvoudig te herkennen aan de verschillende kleuren en nummers. Over het algemeen zijn de metro’s en de metrostations erg schoon en hoef je niet lang te wachten op een metro, want ze vertrekken over het algemeen tussen de 3 en 10 minuten.

Naast een uitgebreid metronetwerk, heeft Madrid ook een uitgebreid busnetwerk van maar liefst 185 buslijnen. De bus is vooral populair in gebieden waar geen metro rijd of wanneer de metro niet rijd, bijvoorbeeld in de nacht. Ook heeft Madrid sinds 2007 na 35 jaar weer een sneltram.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Bezienswaardigheden bezoeken met de metro

De metro komt op veel plekken in Madrid. Zo ook lang veel bezienswaardigheden. Bij de meeste bezienswaardigheden geven we informatie over hoe je er kan komen met de metro. Populaire bezienswaardigheden die eenvoudig te bereiken zijn met de metro zijn onder andere: Puerta del SolSantiago Bernabeu en Parque del Retiro.

Openbaar vervoer in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!