Markthal Mercado San Miguel

De Mercado San Miguel is een particuliere winkelmarkt in het centrum van Madrid nabij Plaza Mayor en Puerta del Sol. De markt is gevestigd in een gebouw uit 1916 en heropend in 2009 na een renovatie. Deze renovatie heeft ongeveer 150 miljoen pesetas gekost, omgerekend zo’n 900.000 euro.

Mercado San Miguel

Proef verse Spaanse producten in de markthal

Mercado San Miguel heeft vooral verse producten en is verdeeld in vaste 30 verkooppunten. Het heeft een grote variatie aan producten als tapas, hammen, olijven, gebakjes en andere etenswaren. Ook zijn hier producten als wijn en bier te koop. De gekochte producten kunnen in de markt worden opgegeten aan één van de tafeltjes of worden meegenomen naar huis. Het gebouw valt op door de structuur van ijzer met grote glazen ramen.

Veel toeristen maken in Mercado San Miguel gebruik van de gelegenheid om typische Spaanse producten te proeven. Vooral een Spaanse wijn met tapas is een populaire combinatie.

Bekijk ook:

  • Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

  • San Francisco Basilica

  • Winkelcentrum Palacio de Hielo

Bezoekersinformatie

  • Plaza de San Miguel, S/N, 28005 Madrid, Spanje

Met de metro naar Mercado San Miguel

Mercado de San Miguel en is eenvoudig te bereiken met de metro vanaf metrostation Opera. Hier stopt lijn 2 (rood), van Cuatro Caminos naar Las Rosas, lijn 5 (groen), van Alameda de Osuna naar Casa de Campo en lijn R, de rechtstreekse lijn van Opera naar Principe Pio. Vanaf Opera is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de markthal.

Mercado San Miguel
Mercado San Miguel

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!