Tempel van Debod

Een Egyptische tempel is misschien niet de eerste bezienswaardigheid waar je aan denkt als je Madrid zegt, maar niks is minder waar. De Tempel van Debod is een bijzonder bouwwerk aan de rand van het centrum van Madrid.

Tempel van Debod

Egyptische tempel in Madrid

Het is iets wat je niet snel ziet in Spanje, de Tempel van Debod, namelijk een 5000 jaar oude Egyptische tempel die is herbouwd in 1968 op de huidige locatie in Parque del Oeste. De Tempel van Debod is gebouwd in de tweede eeuw voor Christus en stond eerst in de buurt van de Egyptische plaats Aswan, in het zuiden van Egypte. Toen de tempel in 1968 werd verhuist naar Madrid was deze in zeer slechte staat en moest worden opgeknapt.

Tempel van Debod

Toen de rivier de Nijl in de jaren ’60 overstroomde vormde het een ernstige bedreiging voor vele oude bouwwerken in Egypte. Spaanse ingenieurs bedachten een plan en hielpen met het beschermen van deze gebouwen. Als dank voor de hulp en het beschermen, schonk de Egyptische regering in 1968 de Tempel van Debod aan Spanje en werd het herbouwd in Madrid.

Bekijk ook:

  • Plaza de Oriente

  • Winkelcentrum La Gavia

  • Winkelcentrum Palacio de Hielo

Gratis bezoek

Vier jaar later, in 1972, opende de tempel voor het publiek. Hedendaags is de tempel een populaire bezienswaardigheid in Madrid. Niet alleen om het bijzondere bouwwerk zelf, maar ook voor het geweldige uitzicht die je hebt vanaf de tempel op onder andere het Koninklijk Paleis.

De tempel is ook van binnen te bekijken. Er kunnen per bezoek 30 mensen naar binnen voor maximaal 30 minuten. Deze regel is ingesteld om de tempel in goede conditie te kunnen houden. Een bezoekje aan de Tempel van Debod is gratis.

Enige Egyptische bouwwerk in Spanje

De tempel in Madrid is een van de weinige Egyptische bouwwerken die te bezichtigingen zijn buiten Egypte. Het is zelfs het enige Egyptische bouwwerk dat te vinden is in heel Spanje.

Bezoekersinformatie

  • Calle de Ferraz, 1, 28008 Madrid, Spanje

Tempel van Debod
Tempel van Debod

Met de metro naar de Tempel van Debod

De Tempel van Debod is te bereiken via meerdere metrostations. Uitstappen kan bijvoorbeeld bij Príncipe Pío (lijn 6, 10 en R) of op Plaza de España (lijn 3 en 10).

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!