Kabelbaan Madrid

Een Kabelbaan in Madrid (Kabelbaan Madrid) is misschien niet de eerste attractie die je verwacht als we het hebben over Madrid. Maar niets is minder waar. Bekijk Madrid ook eens van een andere kant, namelijk van boven, ideaal als je geen zin hebt om te lopen of bij een regenachtige dag. Maak een ritje met de Teleférico, de Spaanse naam voor de Kabelbaan Madrid en ontdek de stad van een andere kant.

De leukste tips voor een ritje met de Kabelbaan

  • Koop je tickets online om wachtrijen te voorkomen.

  • Ga op een heldere dag om het beste uitzicht te hebben.

  • Neem een fotocamera mee om de mooie uitzichten vast te leggen.

  • Draag comfortabele schoenen, want je zult een stukje moeten lopen naar het station.

  • Geniet van de rit!

Kabelbaan Madrid

De kabelbaan is een leuke en ontspannen manier om de stad te zien. Je kunt genieten van het uitzicht op de verschillende bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, het Retiropark en het Prado Museum. De kabelbaan is ook een goede manier om de stad te verkennen als je niet veel tijd hebt. Je kunt in ongeveer 15 minuten van het centrum van Madrid naar het Casa de Campo-park, het grootste park van de stad.

Begin en eindpunt

Het startpunt van kabelbaan Madrid ligt aan de Paseo del Pintor Rosales, in Parque del Oeste in de wijk Argüelles. De wijk ligt aan de rand van de stad en grenst met het stadspark Casa de Campo, tevens het eindpunt van de kabelbaan.

Kabelbaan Madrid

In ongeveer 10 minuten brengt de 2,5 kilometer lange kabelbaan je naar Casa de Campo, het grootste stadspark van Madrid, en heel Europa. Onderweg steek je de rivier de Manzanares over, zie het bijzondere rozenpark La Rosaleda van boven en kom je over Parque del Oeste, bekend van de Tempel van Debod. Vanaf het eindpunt heb je een geweldig uitzicht over de stad, waaronder het Koninklijk Paleis.

Naast het prachtige uitzicht is er bovenop Casa de Campo een restaurant en zijn er fiets- en wandelpaden. Houd je van een heerlijke wandeling in de natuur? Hieronder enkele suggesties:

Wandelroutes op Casa de Campo

Casa de Campo naar Parque del Oeste: 45 minuten / 3 kilometer
Casa de Campo naar metrostation Lago: 20 minuten / 1.5 kilometer
Casa de Campo naar winkelcentrum/treinstation Principe Pio: 35 minuten / 3 kilometer

Met de kabelbaan in Madrid

Het relatief nieuwe park, Madrid Rio, is aangelegd om de verkeersdrukte in de stad te verminderen. De grote weg gaat nu via een tunnel onder het park door, waardoor er veel ruimte beschikbaar kwam. In Madrid Rio vind je veel fonteinen, monumenten en oude bruggen. Even lekker afkoelen kan in één van de vele waterpartijen of maak een wandel- of fietstocht door het 20 kilometer lange park.

Parque Juan Carlos I, net buiten de stad, is een groot park met een groot aantal wandel- en fietspaden. Je kunt er gratis fietsen huren of een rondrit maken met het treintje. Ook hier is voldoende gelegenheid om af te koelen tussen de fonteinen of ga zonnen op één van de vele grasweides.

Liever een wat romantischer park? Breng dan eens een bezoekje aan Parque de El Capricho. Het mooie parkje heeft invloeden uit de Engelse, Franse en Italiaanse sferen en is prachtig aangelegd. In rozenpark La Rosaleda staan rozen uit alle streken van de wereld.

Bezoekersinformatie

De kabelbaan is geopend van 10:00 tot 18:00 uur, van dinsdag tot zondag. De kosten voor een ritje zijn € 6 voor volwassenen en € 3 voor kinderen. Je kunt je tickets online kopen of bij de kassa bij het station.

  • Adres: Paseo del Pintor Rosales, s/n, 28008 Madrid, Spanje
Kabelbaan Madrid
Teleferico in Madrid

Met de metro naar Kabelbaan Madrid

Kabelbaan Madrid, de Teleférico, is te bereiken met verschillende metrolijnen. Uitstappen kan op Argüelles. Hier stoppen lijn 3, lijn 4 en lijn 6.

  • Winkelcentrum Príncipe Pío

  • Jardines de Sabatini

  • Winkelcentrum Plaza Rio 2

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!