Kabelbaan Madrid

Een Kabelbaan in Madrid (Kabelbaan Madrid) is misschien niet de eerste attractie die je verwacht als we het hebben over Madrid, maar het is er zeker! De kabelbaan is ideaal om de stad eens vanaf een andere kant te bekijken, namelijk van boven! Maak een ritje in Kabelbaan Madrid, ook wel bekend als de Teleférico, en ontdek Madrid van een hele andere kant.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com
Kabelbaan Madrid

Begin en eindpunt

Het startpunt van kabelbaan Madrid ligt aan de Paseo del Pintor Rosales, in Parque del Oeste in de wijk Argüelles. De wijk ligt aan de rand van de stad en grenst met het stadspark Casa de Campo, tevens het eindpunt van de kabelbaan.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Kabelbaan Madrid

In ongeveer 10 minuten brengt de 2,5 kilometer lange kabelbaan je naar Casa de Campo, het grootste stadspark van Madrid, en heel Europa. Onderweg steek je de rivier de Manzanares over, zie het bijzondere rozenpark La Rosaleda van boven en kom je over Parque del Oeste, bekend van de Tempel van Debod. Vanaf het eindpunt heb je een geweldig uitzicht over de stad, waaronder het Koninklijk Paleis.

Naast het prachtige uitzicht is er bovenop Casa de Campo een restaurant en zijn er fiets- en wandelpaden. Houd je van een heerlijke wandeling in de natuur? Hieronder enkele suggesties:

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Wandelroutes op Casa de Campo

Casa de Campo naar Parque del Oeste: 45 minuten / 3 kilometer
Casa de Campo naar metrostation Lago: 20 minuten / 1.5 kilometer
Casa de Campo naar winkelcentrum/treinstation Principe Pio: 35 minuten / 3 kilometer

Kabelbaan Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Met de kabelbaan in Madrid

Het uitzicht bovenaan Casa de Campo is één van de vele redenen om een ritje te maken met de kabelbaan. Vanaf hier kijk je namelijk op een groot deel van Madrid en zie je onder andere het Koninklijk Paleis, Palacio Real, en de Egyptische Tempel, Tempel van Debod. Ook kun je vanaf dit punt de attracties en de achtbanen bekijken van pretpark Parque de Atracciones en zie je een glimp van Zoo Aquarium de Madrid, het grootste dierenpark van de stad.

Geniet bovenaan de berg, in het aanwezige restaurant onder het genot van een drankje of een hapje, van het prachtige uitzicht en de rust. Geen zin om terug te gaan met de kabelbaan en houd je van een sportieve uitdaging? Wandel dan van Casa de Campo terug naar de stad. Let op: vergis je niet in de afstand en de warmte en neem voldoende drinken mee voor onderweg. Het kan in Madrid erg warm worden! Meer weten over het weer en de weersverwachting? Klik hier voor meer informatie.

Kabelbaan de Teleférico is geopend in 1969 en is één van de meest unieke attracties van Madrid. Het hoogste punt van de baan is ongeveer 40 meter boven de grond.

Bezoekersinformatie

  • Adres: Paseo del Pintor Rosales, s/n, 28008 Madrid, Spanje

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com
Kabelbaan de Teleférico Madrid
de Teleférico Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Met de metro naar Kabelbaan Madrid

Kabelbaan Madrid, de Teleférico, is te bereiken met verschillende metrolijnen. Uitstappen kan op Argüelles. Hier stoppen lijn 3, lijn 4 en lijn 6.

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden, informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Meer toeristische attracties

Meer bezienswaardigheden