Gran Via

Gran Vía (Nederlands: Grote weg) is één van de belangrijkste verkeersaders en drukste winkelstraten van Madrid. De straat is ongeveer 1 kilometer lang en staat vol hoge imposante gebouwen en winkel van allerlei internationale merken. Veel van de gebouwen aan Gran Via hebben prachtige architectuur, zoals het beroemde Metropolis gebouw (45 meter hoog) met het enorme bronzen standbeeld op de top. Of wat te denken van de Telefónica Building van maar liefst 89 meter hoog.

Deel dit artikel op:

Gran Via

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Het Spaanse Broadway

Aan Gran Via zitten veel nachtclubs, hotels en restaurants. Daarnaast zijn er ook enkele bioscopen, een casino en meerdere winkels van grote, internationale merken die tot laat in de avond geopend zijn. Door de hoge gebouwen en het bruisende nachtleven wordt Gran Via ook wel het Europese of het Spaanse Broadway genoemd.

Historie van Gran Via

De eerste plannen van Gran Vía werden gemaakt halverwege de 19e eeuw. Vele oude gebouwen moesten worden gesloopt om een doorgaande weg door de stad te maken om het verkeer goed te laten lopen. In 1904 werd de bouw goedgekeurd door de overheid en in 1929 is het laatste deel van de straat voltooid. De straat bood ruimte aan architecten om verschillende hoge gebouwen in de nieuwste bouwstijlen te ontwerpen. Enkele bezienswaardigheden in de buurt van Gran Vía zijn, Puerta del SolPlaza de Cibeles en de Tempel van Debod.

Bekijk ook:

  • Attractiepark Parque de Atracciones

  • Prado Museum

  • La Rosaleda

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Winkelen

Gran Via is de perfecte straat om te winkelen in Madrid. Met grote merken als Zara, Primark, Nike, Pull en Bear, Mango en H&M is er voor ieder wat wils. Veel van deze winkels zijn tot laat in de avond geopend, tot wel 22.00 uur en in het weekend zelfs langer!

Bezoekersinformatie

  • Gran Via, Madrid, Spanje

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gran Via
Gran Via

Met de metro naar Gran Via

Aan Gran Vía liggen maar liefst vier metrostations van meerdere lijnen: Plaza de EspañaSanto DomingoCallao en metrostation Gran Vía. De twee belangrijkste stations zijn Gran Vía en Callao. Metrostation Gran Vía ligt aan lijn 1 en lijn 5 en Callao ligt aan lijn 5 en lijn 3.

Metro informatie

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Ontdek meer in Madrid

  • Attractiepark Parque de Atracciones

  • Prado Museum

  • La Rosaleda

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Bekijk alle tips

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Boek een overnachting

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!

Ontdek Madrid