Gran Via

Gran Vía (Nederlands: Grote weg) is één van de belangrijkste verkeersaders en drukste winkelstraten van Madrid. De straat is ongeveer 1 kilometer lang en staat vol hoge imposante gebouwen en winkel van allerlei internationale merken. Veel van de gebouwen aan Gran Via hebben prachtige architectuur, zoals het beroemde Metropolis gebouw (45 meter hoog) met het enorme bronzen standbeeld op de top. Of wat te denken van de Telefónica Building van maar liefst 89 meter hoog.

Gran Via in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Het Spaanse Broadway

Gran Via – Hét centrum van vermaak tot in de late avonduren in Madrid! Verken talrijke nachtclubs, luxe hotels en uitstekende restaurants. Bekijk de nieuwste films in de bioscopen, speel in het casino of winkel bij grote, internationale merken die tot laat in de avond open zijn. Beroemd om zijn hoge gebouwen en bruisende nachtleven, wordt Gran Via ook wel ‘het Europese Broadway’ of ‘het Spaanse Broadway’ genoemd. Beleef het ultieme nachtleven in Madrid op Gran Via.

Met de nachtclubs, hotels en restaurants aan Gran Via, biedt het centrum van Madrid een oneindig aanbod aan vermaak. Bovendien staan de hoge gebouwen en het bruisende nachtleven garant voor een onvergetelijke ervaring, waardoor Gran Via bekendstaat als het Europese of Spaanse Broadway.

Historie van Gran Via

De eerste plannen van Gran Vía werden gemaakt halverwege de 19e eeuw. Vele oude gebouwen moesten worden gesloopt om een doorgaande weg door de stad te maken om het verkeer goed te laten lopen. In 1904 werd de bouw goedgekeurd door de overheid en in 1929 is het laatste deel van de straat voltooid. De straat bood ruimte aan architecten om verschillende hoge gebouwen in de nieuwste bouwstijlen te ontwerpen. Enkele bezienswaardigheden in de buurt van Gran Vía zijn, Puerta del SolPlaza de Cibeles en de Tempel van Debod.

Bekijk ook:

  • Parque de El Capricho

  • Plaza Mayor Madrid

  • Plaza de España

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Winkelen

Winkelen in Madrid? Bezoek Gran Via! Deze straat biedt een uitgebreid aanbod aan grote merken, waaronder Zara, Primark, Nike, Pull & Bear, Mango en H&M. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode, schoenen of accessoires, je vindt het allemaal op Gran Via. Veel winkels zijn tot laat in de avond geopend, tot 22.00 uur en in het weekend zelfs langer, waardoor je op elk moment van de dag kunt winkelen.

Bezoekersinformatie

  • Gran Via, Madrid, Spanje

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Gran Via in Madrid
Gran Via in Madrid

Met de metro naar Gran Via

Aan Gran Vía liggen maar liefst vier metrostations van meerdere lijnen: Plaza de EspañaSanto DomingoCallao en metrostation Gran Vía. De twee belangrijkste stations zijn Gran Vía en Callao. Metrostation Gran Vía ligt aan lijn 1 en lijn 5 en Callao ligt aan lijn 5 en lijn 3.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!