San Francisco Basilica

De San Francisco Basilica (volledige naam: Real Basilica de San Francisco el Grande) is een Rooms-Katholieke kerk en ligt in de buurt van de wijk La Latina en dichtbij het Koninklijk Paleis. De bouw is begonnen in 1761 en voltooid in 1784. Het dak heeft een diameter van 33 meter en is daarmee de grootste koepel van Spanje en de op twee na grootste van heel Europa. Alleen de koepels in Vaticaanstad en Istanboel zijn groter.

Deel dit artikel op:

San Francisco Basilica Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

San Francisco Basilica

De Nederlandse vertaling van de kerk is Koninklijke Basiliek van de Heilige Franciscus. De kerk diende voor de Franciscanen, ook wel de minderbroeders genoemd. In 1835 werd het gebruikt als kazerne en later als Nationaal Pantheon. De Franciscanen mochten in 1926 terugkeren naar de San Francisco Basilica. Renovatie werkzaamheden in 1878 en 1926 zorgden ervoor dat de kerk opvallende verfraaiingen kreeg. Ook zorgde de renovatie voor de herstelling van het dak en de fresco’s.

Kunstwerken van Spaanse kunstenaars

In de kerk hangen negentien klokken en er staan werken van bekende kunstenaars als Francisco Goya en Alonso Cano. Ook liggen hier enkele bekende Spaanse kunstenaars en politici begraven. De San Francisco Basilica ligt aan Plaza de San Franciso en heeft aan de zijkant van het gebouw een tuin, de Dalieda de San Fransico.

Adres

Calle San Buenaventura, 1, 28005 Madrid, Spanje

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro naar San Francisco Basilica

De San Francisco Basilica ligt op loopafstand van de metrostations La Latina en Puerta de Toledo. Beide stations liggen aan metrolijn 2 (groen), van Alameda de Osuna naar Casa de Campo. Vanaf de metrostations ben je in ongeveer 10 minuten bij de kerk.

Ontdek meer van Madrid

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden, informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Meer toeristische attracties

Meer bezienswaardigheden