Madrid Rio

Madrid Rio is een groot stadspark aan de oever van de Manzanares. Onder het park loopt de ringweg, de M-30, die plaats heeft gemaakt voor recreatie. Madrid Rio is inmiddels uitgegroeid tot populair park onder de lokale bevolking en toeristen.

Deel dit artikel op:

Madrid Rio

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Madrid Rio

Ruim 200.000 auto’s per dag passeerden de ring M-30 tot er plannen kwamen om de weg ondergronds te leggen. Tussen 2003 en 2007 werd er een tunnel gemaakt. Daardoor kwam er ruimte beschikbaar voor recreatie. Het park erboven is ongeveer 20 kilometer lang en ligt langs de rivier Manzanares. In het park is een groot aantal soorten waterpartijen, fonteinen, monumentale beelden en oude- en moderne bruggen te vinden. Ook zijn er veel wandel- en fietspaden en kan je er lekker zonnen in een van de grote grasweides. Madrid Rio heeft door de sociale en culturele impact op het gebied meerdere prijzen gewonnen.

Recreëren, relaxen en sporten in Madrid Rio

Door het park loopt de rivier de Manzanares, een 92 kilometer lange rivier die dwars door Madrid loopt. De bron van de rivier ligt op zo’n 80 kilometer van Madrid. Madrid Rio biedt voor veel inwoners van de stad en toeristen een plek om te ontspannen, sporten en te recreëren. In de avonduren, vrije dagen en tijdens de vakantieperiode is het gezellig druk in het park.

Ook bood het park onderdak aan het stadion van Atlético Madrid, de tweede club van de stad. In het stadion konden ongeveer 55.000 toeschouwers. In 2017 werd hier de allerlaatste wedstrijd gespeeld. In 2019 werd het stadion, Estadio Vicente Calderón, gesloopt en maakt het plaats voor nieuwe plannen. Het nieuwe onderdak van de voetbalclub ligt in een buitenwijk van Madrid.

Park Madrid Rio

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Zonnen op het stadsstrand in Madrid Rio

Voor veel Madrilenen is Madrid Rio dé plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Vooral tegen de avond loopt het park vol met lokale inwoners. Terwijl de ouders zonnen of uitrusten, spelen de kinderen in één van de vele speeltuinen of waterpartijen of genieten van een poppenkast voorstelling.

Stadsstrand in Madrid

Ook is er in Madrid Rio een heus stadsstrand. Geen zee en geen zandstrand, maar heerlijk liggen op de grasweides aan de rivier. Neem een handdoek mee en ga lekker zonnen aan het stadsstrand en geniet van de rust in het park. Madrid Rio is een aangename plek om te verblijven en zeker een aanrader tijdens een bezoek aan de stad!

Adres

Paseo de la Ermita del Santo, 14, 16, 28011 Madrid, Spanje

Even ontspannen?

Neem een grote handdoek mee en ga lekker liggen in het gras, aan de rand van de rivier. Ontspan, geniet van de zon en kom helemaal tot rust.

Park Madrid Rio
Park Madrid Rio

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro naar Madrid Rio

Het park bezoeken? Madrid Rio is te bereiken via Lijn 5 van Fuente De La Mora naar Villalba. Uitstappen kan op metrostation Pirámides of Marqués de Vadillo.

Metro informatie

Ontdek meer van Madrid

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden, informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Bekijk alle tips

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Boek een overnachting

Ontdek meer om te doen in Madrid

Meer toeristische attracties

Ontdek Madrid

Meer bezienswaardigheden

Alle bezienswaardigheden