Reina Sofia Museum Madrid

Het Reina Sofia Museum Madrid (In Spaans: Museum Centro de Arte Reina Sofia) is een toonaangevend museum voor moderne en hedendaagse kunst in Spanje en staat bekend als het nationale museum. Het opende zijn deuren in 1992 en is vernoemd naar Koningin Sofia. Het museum bevindt zich in de gouden driehoek en bevindt zich in de buurt van bekende musea zoals het Prado Museum en het Thyssen-Bornemisza Museum. Het museum bevindt zich aan de Paseo del Prado, een prachtige boulevard. Het stadspark Parque Retiro, één van de populairste parken van Madrid, bevindt zich vlakbij.

Reina Sofia Museum Madrid

Collectie Reina Sofia Museum Madrid

Het Reina Sofia Museum Madrid is een belangrijke bestemming voor kunstliefhebbers en verzamelaars en biedt een uitgebreide collectie van moderne en hedendaagse kunst. De collectie bevat werken van wereldberoemde meesters uit de 20e eeuw, waaronder Pablo Picasso en Salvador Dali. Het museum is trots op haar indrukwekkende verzameling van schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken en biedt ook een publieke bibliotheek met meer dan 100.000 boeken en 1000 video’s.

De bibliotheek is een belangrijke bron van kunst- en cultuurkennis en biedt een uitgebreid aanbod aan boeken, tijdschriften, video’s en andere bronnen voor degenen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Of je nu op zoek bent naar meer informatie over specifieke kunstwerken, meesters of stijlen, de bibliotheek biedt een rijkdom aan kennis en informatie voor elke bezoeker. Bezoek het Reina Sofia Museum Madrid en laat je verwonderen door de unieke collectie van moderne en hedendaagse kunst.

Bekijk ook:

  • San Francisco Basilica

  • Stierenvechtarena Las Ventas

  • Prado Museum

Bezoekersinformatie

  • Calle de Santa Isabel, 52, 28012 Madrid, Spanje

Met de metro naar het Reina Sofia Museum Madrid

Museum Reina Sofia is te bereiken met lijn 1 en lijn 3. Uitstappen op lijn 1 kan op station Atocha en uitstappen op lijn 3 kan op metrostation Lavapiés.

Reina Sofia Museum Madrid
Reina Sofia Museum Madrid

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!