Waar ligt Madrid?

Waar ligt Madrid? Dat leer je op deze pagina! Ga je binnenkort naar Madrid, op stedentrip, zakenreis of op vakantie? Lees dan snel verder over de ligging van de Spaanse hoofdstad en kom achter het antwoord op je vraag: Waar ligt Madrid?

Waar ligt Madrid?

Waar ligt Madrid?

Dat Madrid in Spanje ligt, dat wist je wellicht al, maar weet je ook waar het precies ligt? De ligging van Madrid is bijzonder te noemen, want het ligt maar liefst 665 meter boven zeeniveau. De stad ligt op de Spaanse Hoogvlakte, die ook wel de meseta genoemd wordt. De Spaanse Hoogvlakte is het oudste gedeelte van het Iberisch Schiereiland, waar onder andere Spanje en Portugal onder vallen. De Spaanse Hoogvlakte is een gebied in het midden van Spanje, waar het relatief droog is. Vooral in de zomer kan de temperatuur hier flink oplopen. Wist je trouwens dat Madrid één van de hoogstgelegen hoofdsteden is van heel Europa?

Waar ligt Madrid?
  • Parque del Oeste

  • Jardines de Sabatini

  • Mercado San Miguel

Ligging van Madrid

Dan even over de locatie van Madrid. Wat opvalt is dat veel populaire steden in Spanje, zoals Barcelona, Valencia en Málaga liggen aan de kust liggen, aan de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan. De stranden en het warme weer trekken elk jaar weer veel toeristen naar deze plaatsen. Madrid is hier een uitzondering van, want in de omgeving van de Spaanse hoofdstad is weinig water, laat staan een zee of oceaan. De enige rivier die door Madrid loopt is de Manzanares.

Middelpunt van Spanje

Kort samengevat, Madrid ligt in het midden van Spanje. Het is zelfs zo centraal gelegen dat er op het plein Puerta del Sol een steen staat die het exacte middelpunt van Spanje aangeeft.

Waar ligt Madrid?
Waar ligt Madrid?

Met de metro door Madrid

De meeste bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid zijn ideaal te bereiken met de metro. Bekijk alle metrolijnen en bereid je alvast voor op het metronetwerk van de stad!

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!