Park Retiro

Park Retiro of Park El Retiro (Spaans: Parque del Buen Retiro) is een van de grootste en populairste stadsparken van Madrid. Het is vergelijkbaar met het Vondelpark in Amsterdam of het Central Park in New York: het ligt centraal in de stad en is één van de meest bezochte attracties van Madrid. Park Retiro heeft een totale oppervlakte van 1.4 vierkante kilometer en ligt in de gelijknamige wijk Retiro, aan de rand van het centrum.

Park Retiro

Park Retiro

Oorspronkelijk was Retiro een tuin voor het Koninklijk huis, maar werd in de 19e-eeuw geopend voor het publiek. Tegenwoordig ontspannen, recreëren en sporten duizenden Madrilenen dagelijks in het park en is het een aangename plek om te verblijven. In de omgeving van park Retiro staat de Puerta de Alcala. Ook staat op loopafstand het bekende Prado Museum.

Wat te doen in park Retiro?

In park Retiro is genoeg te zien en te doen: er zijn een groot aantal monumenten, tientallen beelden, bijzondere planten en bomen en diverse beeldhouwwerken.

Centraal gelegen ligt de Estanque Grande del Retiro, een grote vijver waar je met een bootje kunt rondvaren. Naast de enorme vijver staat het monument van koning Alfons XIIMonumento Alfonso XII. Nabij de vijver zit een restaurant met een terras aan het water waar je een hapje kunt eten of wat drinken. Terwijl je op het terras geniet van een heerlijk drankje onder de zon, kun je genieten van de rust en de bootjes op het meer.

Bekijk ook:

  • Winkelcentrum Islazul

  • Winkelcentrum Palacio de Hielo

  • Stierenvechtarena Las Ventas

Palacio de Cristal

Een bijzonder gebouw in Parque Retiro is het Palacio de Cristal, het kristallen paleis. Het gebouw is ontworpen door de Spaanse architect Ricardo Velázquez Bosco. De architect heeft zich laten inspireren door het Londense gebouw, Crystal Palace, dat is gebouwd in 1850 in de Engelse hoofdstad. Het bestaat uit voornamelijk glas en heeft een metalen constructie. Palacio de Cristal wordt regelmatig gebruikt door kunstenaars voor een tentoonstelling van hun werken. Een meer met een vijver maakt het plaatje compleet.

Voel de historie

Ervaar de historie in park Retiro en maak een prachtige wandeling door één van de vele perkjes, wandelpaden en geniet van de rust en prachtige bloemen en planten.

Bezoekersinformatie

  • Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid, Spanje
Park Retiro
Park Retiro

Met de metro naar park Retiro

Het park is te bereiken met de rode lijn, lijn 2 van Cuatro Caminos naar Las Rosas. Uitstappen op metrostation Retiro. Ook is het park te bereiken via de paarse lijn, lijn 9 van Puerta De Arganda naar Miraseirra. Uitstappen kan op metrostation Ibiza.

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!