Vlooienmarkt El Rastro

Vlooienmarkt El Rastro is de meest bekende en grootste vlooienmarkt in de open lucht van Madrid en zelfs van heel Spanje. Elke zondag en op alle feestdagen wordt de markt georganiseerd in het centrum van de stad, op loopafstand van Puerta del Sol en Plaza Mayor. De vlooienmarkt opent rond 9.00 uur en tot ongeveer 15.00 uur. El Rastro begint bij Plaza de Cascorro / Ribera de Curtidores en loopt door de hele wijk.

Deel dit artikel op:

Vlooienmarkt El Rastro Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Wat is er te koop op vlooienmarkt El Rastro?

Er zijn van allerlei spullen te koop in alle denkbare thema’s, zowel nieuw als tweedehands. Veel verkochte voorwerpen zijn schilderijen, antiek, kleding, sieraden, handtassen, decoratieve spullen en boeken. Ook worden er veel spullen geruild, zoals speelkaarten, verzamelingsvoorwerpen en boeken.

Snuffelen tussen antiek, boeken en kunst

Kunstliefhebbers uit alle windstreken komen naar de vlooienmarkt met de hoop een kunstschat te vinden of hun verzameling compleet te maken. Volgens de kenners zijn de echte parels te vinden in de zijstraatjes en niet in de hoofdstraat, waar voornamelijk kleding en handtassen worden verkocht. Zelfs als je niks koopt is het genieten op El Rastro. Vooral de sfeer en de bezige handel maakt de markt speciaal.

Pas op zakkenrollers

Niet alleen kunstliefhebbers zijn hier te vinden, maar er zijn ook zakkenrollers actief. Let goed op je tas, portemonnee en andere waardevolle spullen en berg ze veilig en goed op.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Omgeving van El Rastro

Vlooienmarkt El Rastro ligt in één van de oudste wijken van Madrid, La Latina. Het is een levendige wijk met kronkelende straatjes, gezellige terrasjes en antiekzaakjes. Er is voldoende te zien en te doen: er lopen straatartiesten rond, er worden tentoonstellingen gehouden en veel gebouwen hebben prachtige en bijzondere muurschilderingen die zeker het bekijken waard zijn.

Adres

Calle de la Ribera de Curtidores, 28005 Madrid, Spanje

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Vlooienmarkt El Rastro Madrid
El Rastro Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro naar vlooienmarkt El Rastro

El Rastro is te bereiken met verschillende lijnen. De halte die het meest dichtbij is, is La Latina, te bereiken met lijn 5, de groene lijn van Alameda de Osuna naar Casa de Campo.

Ontdek meer van Madrid

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden, informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Meer toeristische attracties

Meer bezienswaardigheden