Parque Juan Carlos I

Parque Juan Carlos I is een stadspark aan de rand van Madrid. Het ligt in de omgeving van vliegtuig Barajas en is met 160 hectare het tweede grootste stadspark in de stad, alleen Casa de Campo is groter. Parque Juan Carlos I is vernoemd naar de gelijknamige koning Juan Carlos I (koning van Spanje tussen 1975 tot 2014).

Parque Juan Carlos I

Parque Juan Carlos I

Al in 1980 waren er plannen om het gebied aantrekkelijker te maken, maar pas in 1992 werd het park geopend voor publiek. In datzelfde jaar was Madrid de culturele hoofdstad van Europa. Tegenwoordig is het stadspark een aangename plek om te verblijven voor zowel Madrilenen als toeristen. Een treintje rijdt rond, waarmee je gratis rond het park kunt.

Informatie over Parque Juan Carlos I

Parque Juan Carlos heeft een gevarieerd landschap: er is een smalle rivier van bijna 2 kilometer lang en er zijn voor bijna 13 kilometer wandel- en fietspaden. Snel en goedkoop het park ontdekken? Huur een gratis fiets of maak een rondrit met gratis treintje. Ook zijn er meerdere waterpunten en drinkautomaten aanwezig, wat geen overbodige luxe is, want het kan er erg warm worden.

Op een warme dag kun je heerlijk afkoelen in één van de vele waterpartijen en springfonteinen of lekker zonnen op één van de ligweides. Ga picknicken op een van de vele picknicktafels of bekijk de tuin Tres Culturas, de drie Culturen.

Beelden en kunst

Verspreid door het park staan 19 abstracte sculpturen die gemaakt zijn door verschillende kunstenaars uit allerlei landen. Elf van deze sculpturen zijn gemaakt door internationale kunstenaars die hebben deelgenomen aan het internationaal kampioenschap voor buiten sculpturen, wat plaats vond in het park in 1992.

Bezoekersinformatie

  • Glorieta de Don Juan de Borbon Datterbaeg s/n, 28042 Madrid, Spanje

Parque Juan Carlos I
Parque Juan Carlos I

Met de metro naar Parque Juan Carlos I

Parque Juan Carlos is te bereiken via de roze lijn, lijn 8 van Nuevos Ministerios naar Aeropuerto T4. Uitstappen bij metrostation Campo de las Naciones. Wanneer je met de rug naar het Feria de Madrid gebouw staat, loopt dan naar links voor het park.

Je kunt het park ook bereiken via de lichtgroene lijn, lijn 5 van Alameda de Osuna naar Casa De Campo. Uitstappen op metrostation El Capricho.

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!