Madrid Rio

Madrid Rio is een groot stadspark aan de oever van de Manzanares. Onder het park loopt de ringweg, de M-30, die plaats heeft gemaakt voor recreatie. Madrid Rio is inmiddels uitgegroeid tot populair park onder de lokale bevolking en toeristen.

Madrid Rio

Madrid Rio

Ruim 200.000 auto’s per dag passeerden de ring M-30 tot er plannen kwamen om de weg ondergronds te leggen. Tussen 2003 en 2007 werd er een tunnel gemaakt. Daardoor kwam er ruimte beschikbaar voor recreatie. Het park erboven is ongeveer 20 kilometer lang en ligt langs de rivier Manzanares. In het park is een groot aantal soorten waterpartijen, fonteinen, monumentale beelden en oude- en moderne bruggen te vinden. Ook zijn er veel wandel- en fietspaden en kan je er lekker zonnen in een van de grote grasweides. Madrid Rio heeft door de sociale en culturele impact op het gebied meerdere prijzen gewonnen.

Recreëren, relaxen en sporten in Madrid Rio

Door het park loopt de rivier de Manzanares, een 92 kilometer lange rivier die dwars door Madrid loopt. De bron van de rivier ligt op zo’n 80 kilometer van Madrid. Madrid Rio biedt voor veel inwoners van de stad en toeristen een plek om te ontspannen, sporten en te recreëren. In de avonduren, vrije dagen en tijdens de vakantieperiode is het gezellig druk in het park.

Ook bood het park onderdak aan het stadion van Atlético Madrid, de tweede club van de stad. In het stadion konden ongeveer 55.000 toeschouwers. In 2017 werd hier de allerlaatste wedstrijd gespeeld. In 2019 werd het stadion, Estadio Vicente Calderón, gesloopt en maakt het plaats voor nieuwe plannen. Het nieuwe onderdak van de voetbalclub ligt in een buitenwijk van Madrid.

  • Winkelcentrum La Vaguada Madrid

  • Winkelcentrum La Gavia

  • Parque de El Capricho

Zonnen op het stadsstrand in Madrid Rio

Voor veel Madrilenen is Madrid Rio dé plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Vooral tegen de avond loopt het park vol met lokale inwoners. Terwijl de ouders zonnen of uitrusten, spelen de kinderen in één van de vele speeltuinen of waterpartijen of genieten van een poppenkast voorstelling.

Stadsstrand in Madrid

Ook is er in Madrid Rio een heus stadsstrand. Geen zee en geen zandstrand, maar heerlijk liggen op de grasweides aan de rivier. Neem een handdoek mee en ga lekker zonnen aan het stadsstrand en geniet van de rust in het park. Madrid Rio is een aangename plek om te verblijven en zeker een aanrader tijdens een bezoek aan de stad!

Bezoekersinformatie

  • Paseo de la Ermita del Santo, 14, 16, 28011 Madrid, Spanje
Madrid Rio
Madrid Rio

Met de metro naar Madrid Rio

Het park bezoeken? Madrid Rio is te bereiken via Lijn 5 van Fuente De La Mora naar Villalba. Uitstappen kan op metrostation Pirámides of Marqués de Vadillo.

Ontdek meer in Madrid

  • Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

  • Park Retiro

  • Museum Thyssen-Bornemisza

  • Winkelcentrum La Gavia

  • Plaza Mayor Madrid

  • Winkelcentrum Islazul

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!