Museum Thyssen-Bornemisza in Madrid

Als je op zoek bent naar een fantastische culturele ervaring tijdens je reis naar Madrid, mag je het Museum Thyssen-Bornemisza zeker niet missen. Dit museum, opgericht door de beroemde Thyssen-Bornemisza familie, heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 1000 kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen.

Museum Thyssen-Bornemisza in Madrid

Het Museum Thyssen-Bornemisza in Madrid is een absolute must-see voor kunstliefhebbers. Met meer dan 1000 kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen, biedt het museum een indrukwekkende collectie die de geschiedenis van de kunst beslaat. Van middeleeuwse meesterwerken tot hedendaagse kunst, het museum heeft het allemaal.

Over Museum Thyssen-Bornemisza

Het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza herbergt een van de meest gevarieerde en beste collecties van Westerse schilderkunst. Van Eyck, Dürer, Titian, Caravaggio, Rubens, Rembrandt, Monet, Morisot, Cézanne, Van Gogh, Picasso, Kandinsky, Goncharova, Dalí en Pollock zijn slechts enkele van de grote meesters die vertegenwoordigd zijn in de collectie van het museum. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke culturele ervaring tijdens je reis naar Madrid, mag je dit museum niet missen.

Geschiedenis van het museum

Het Museo Thyssen-Bornemisza is een Spaans museum dat is gebouwd rond een privékunstcollectie. Heinrich Thyssen-Bornemisza legde de basis voor de collectie en zijn zoon Hans Heinrich breidde deze uit. Het museum is gevestigd in het Paleis van Villahermosa, in het museumkwartier van de stad. De collectie groeide uit tot de grootste privéverzameling ter wereld, naast die van de koningin van Engeland. Na jarenlang onderhandelen verkocht Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza een belangrijk deel van de collectie in juli 1993 aan de Spaanse staat voor een speciale prijs van omgerekend 250 miljoen euro. Het museum is nu een populaire toeristische attractie in Madrid.

Geschiedenis van het gebouw

Het Palacio de Villahermosa is een neoklassiek paleis in Madrid, gebouwd aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw. Onder leiding van architect Rafael Moneo werd het paleis gerestaureerd en aangepast voor gebruik als museum. De permanente collectie is verspreid over de begane grond, de eerste en de tweede verdieping en is chronologisch gerangschikt, beginnend met de oudste werken op de tweede verdieping. De kelder biedt ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur terwijl ze de collectie verkennen.

Collectie in het museum

Je zult werken ontdekken van beroemde kunstenaars zoals Van Gogh, Monet en Picasso, evenals minder bekende maar niet minder indrukwekkende werken van kunstenaars uit de hele wereld. Het museum is ook trots op zijn collectie van 19e- en 20e-eeuwse kunst, die enkele van de belangrijkste kunststromingen van die tijd vertegenwoordigt.

Het Museum Thyssen-Bornemisza is gevestigd in een prachtig gebouw dat ooit dienst deed als paleis. Het interieur van het museum is even indrukwekkend als de collectie, met elegante zalen en kamers die zijn ingericht om de kunstwerken op hun best te laten zien.

Als je Madrid bezoekt, mag je het Museum Thyssen-Bornemisza niet missen. Het is een van de topattracties van de stad en biedt bezoekers een unieke kans om de rijke geschiedenis van de kunst te verkennen. Boek nu je tickets en maak je klaar voor een onvergetelijke culturele ervaring!

Bekijk ook:

  • Vlooienmarkt El Rastro

  • Winkelcentrum Islazul

  • Dierentuin Faunia

Bezoekersinformatie

  • Paseo del Prado, 8; 28014 Madrid

Met de metro naar het Museum Thyssen-Bornemisza

Museum Thyssen-Bornemisza ligt aan het beroemde Paseo del Prado in het hart van het centrum. Het museum ligt op loopafstand van station Antón Martín en Banco de España.

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!