Wat te doen in Madrid?

Wat te doen in Madrid? Die vraag wordt veel gesteld als er een stedentrip wordt geboekt naar de stad. Met een groot aantal toeristische attracties, bezienswaardigheden, parken en winkelcentra is het eenvoudig om deze vraag te beantwoorden.

Deel dit artikel op:

Wat te doen in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Wat te doen in Madrid?

Waar moeten we beginnen? De stad bruist van de mensen, barst van de cultuur en heeft diverse attracties die je gezien moet hebben! Om je een handje te helpen hebben we 10 dingen opgeschreven om te doen tijdens je stedentrip in Madrid. Bekijk hieronder de meest populairste en leukste en bezienswaardigheden van Madrid en hopelijk vind je het antwoord op de vraag: wat te doen in Madrid?

10 dingen om te doen in Madrid

1. Winkelen en dineren in Príncipe Pío

Als je niet weet wat je moet eten, ga dan eens naar Príncipe Pío. In dit oude stationsgebouw vind je tientallen lokale en internationale eetgelegenheden met genoeg keuze voor iedereen. Daarnaast kun je goed winkelen in winkelcentrum. In de omgeving van Príncipe Pío vind je de Tempel van Debod en de kabelbaan, De Teleférico.

Wat te doen in Madrid

2. Centraal station Atocha

Atocha Station is het centraal station van Madrid en tevens het grootste station van Spanje. Het station staat vooral bekend om de tropische tuin in het stationsgebouw. In 1992 werd het oude stations gebouw niet meer gebruikt door treinen, na opening van een moderne terminal. De oude plek wordt nu gebruikt door winkels, cafés en nachtclubs.

3. Shoppen in Madrid

Als je van shoppen houdt, zit je in Madrid goed. In de centrum van de stad zitten de grootste internationale merken, zoals H&M en C&A, bijvoorbeeld aan Gran Via. Verspreid door de stad zit het grootste warenhuisketen van Europa, El Corte Inglés. Aan de rand van Madrid vind je de grootste winkelcentra, zoals La Gavia en Islazul.

Slecht weer of regen?

Ben je in Madrid en ben je op zoek naar slecht weer activiteiten? Bezoek een museum, een overdekte tuin of ga shoppen. Meer tips?

Madrid met slecht weer

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

4. Wandelen en ontspannen op Casa de Campo

Casa de Campo is het grootste park van Madrid. Hier kun je heerlijk ontspannen of wandelen. Je kunt het bereiken door middel van de kabelbaan, De Teleférico. In het park ligt een dierentuin, Zoo Aquarium de Madrid en een attractiepark, Parque de Atracciones.

5. Breng een bezoek aan Madrid Rio

Bezoek eens het park, Madrid Rio. Madrid Rio heeft een lengte van 20 kilometer en is één van de grootste binnenstedelijke parken ter wereld en ligt bovenop de M30. Door het park heen loopt de rivier de Manzanares. In Madrid Rio vind je verschillende waterpartijen, wandel- en fietspaden, een stadsstrand, oude en moderne bruggen én monumenten. Een echte aanrader!

Wat te doen in Madrid

6. Geweldig uitzicht vanaf Faro de Moncloa

Geniet van het uitzicht vanuit de Faro de Moncloa, een overdekt uitkijkplatform. Vanaf de Faro de Moncloa heb je een geweldig uitzicht op Madrid. Vooral de hoogste gebouwen van Madrid, de Cuatro Torres zijn goed te zijn. Het platform is na vijf jaar gesloten te zijn sinds april 2015 weer geopend.

7. Stadiontour door Santiago Bernabeu

Zelfs voor niet voetbalfans is een bezoekje aan het stadion van Real Madrid, het Santiago Bernabeu, een ware beleving. In het gigantische stadion passen meer dan 80.000 bezoekers. Tijdens een bezoek aan het stadion loop je door het museum en zie je prijzenkast van Real Madrid. Ook kun je in het stadion zitten.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

8. Koninklijk Paleis

Het Koninkrijk Paleis van Madrid, Palacio Real, is het grootste koninklijke paleis in de wereld. Het paleis heeft 3418 kamers en heeft een oppervlakte van 135.000 vierkante meter. De bouw is gestart in 1734 en voltooid in 1755. Tijdens een tour kun je enkele kamers van het paleis bekijken.

9. Wandel over het Spaanse Broadway

Dichtbij Puerta del Sol ligt de levensader van Madrid, Gran Via, wat letterlijk Grote Weg betekend. Aan Gran Via zijn een groot aantal internationale winkels te vinden, net als een groot aantal hotels en bioscopen. De straat wordt ook wel het Spaanse Broadway genoemd. Gran Via heeft één van het drukste nachtlevens van Europa.

10. Plaza Mayor en Puerta del Sol

Deze twee centrale pleinen Plaza Mayor en Puerta del Sol liggen gelegen in het oude centrum van Madrid. Deze twee beroemdste pleinen van Madrid zijn een must om te bezoeken tijdens het verblijf in Madrid. Puerta del Sol, Poort van de zon, fungeert als het nulpunt van Spanje en is voor veel toeristen de eerste kennismaking met Madrid.

Wat te doen in Madrid
Wat te doen in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro door Madrid

De meeste bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid zijn ideaal te bereiken met de metro. Bekijk alle metrolijnen en bereid je alvast voor op het metronetwerk van de stad!

Metro informatie

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Boek een overnachting

Ontdek meer om te doen in Madrid

Meer toeristische attracties

Ontdek Madrid

Meer bezienswaardigheden

Alle bezienswaardigheden