Tips voor een stedentrip Madrid met slecht weer

Ook in het doorgaans zonnige Spanje is de kans op regen aanwezig. Vooral in de wintermaanden valt er geregeld een regenbui of zelfs een zeldzame sneeuwbui. Toch is er genoeg te doen in Madrid met slecht weer of regen en vervelen hoeft dan ook zeker niet! Op deze pagina hebben we een rijtje met de beste tips verzameld om te doen met slecht weer, zoals winkelen, een stadiontour of naar een museum.

Tips voor een stedentrip Madrid met slecht weer

Wat te doen met regen en slecht weer?

Van winkelen tot het bezoeken van de mooiste (trein)stations. In Madrid is voldoende te beleven met slecht weer, regen of op koude dagen. Bezoek de grote winkelcentra met grote, internationale merken of bekijk schildpadden in een tropische tuin. Wij hebben een paar van de leukste suggesties op een rij gezet.

Winkelen in Príncipe Pío

Principe Pio is een trein- en metrostation en een winkelcentrum met internationaal bekende winkels. Naast overdekt winkelen kun je hier naar de bioscoop en zijn er tientallen restaurants, zowel fastfood als met vers bereide gerechten. Met slecht weer kun je hier goed winkelen, eten of kijken naar de treinen en metro’s die het station passeren. Ook draaien er Engelstalige films voor toeristen die graag een filmpje willen pakken. Príncipe Pio is eenvoudig te bereiken met de metro. Er stoppen maar liefst drie metrolijnen op dit station. Dit zijn de metrolijnen: 6, 10 en R.

De tropische tuinen van Atocha

In een oude stationshal van het grootste treinstation van Madrid en van heel Spanje, Atocha, staat een enorme tropische tuin. In deze bijzondere tuin vind je meer dan 7000 tropische planten en bomen van maar liefst 60 verschillende soorten die mooi belicht worden door de zon via het glazen dak in de hal. Naast de tropische bomen en planten zijn er 22 soorten dieren te vinden, waaronder schildpadden en bijzondere vissen.

Op warme dagen wordt er gebruik gemaakt van een sprinkler installatie die kleine condensdruppels verspreid door de hal, waarmee het jungle gevoel wordt aangesterkt. Ook zorgen de kleine druppels voor een aangename afkoeling. Genoeg van de tuin gezien? In Atocha valt nog veel meer te bekijken en te doen. Wat dacht je van alle treinen die het station passeren of van de verschillende cafés en restaurants waar je een hapje kunt eten of wat drinken.

Winkelen in Islazul

Centro Comercial Islazul is een groot winkelcentrum op een half uurtje afstand van Puerta del Sol in het centrum van Madrid. Het winkelcentrum heeft meer dan 180 winkels van de grootste en bekende merken, maar ook lokale winkelketens ontbreken hier niet. Per week wordt Islazul bezocht door meer dan 250.000 bezoekers die er gaan winkelen, wat eten, bowlen, naar de bioscoop of gaan spelen in de gamehal. De inrichting is overzichtelijk en wekt het gevoel dat je aan het winkelen bent in een straat, maar dan met een dak erop.

Naast winkelen heeft Islazul een uitgebreide foodcorner met allerlei soorten restaurants en fastfood. Daarnaast kun je er bowlen of naar de bioscoop. Ook is er een gamehal aanwezig.

Het complex is gemakkelijk te bereiken met de metro via lijn 11 (donkergroen), van Plaza Elíptica naar La Fortuna. Uitstappen kun je op metrohalte San Francisco.

Slecht weer in Madrid
Regen in Madrid

Slecht weer shoppen in La Gavia

In de enorme nieuwbouwwijk Villa de Vallecas en op nog geen 10 kilometer afstand van het centrum van Madrid ligt winkelcentrum La Gavia. La Gavia ligt tussen de grote snelwegen M-50, A-3 en M-45 wat zorgt voor een centrale ligging. La Gavia is in 2008 geopend en heeft een winkelaanbod van meer dan 165 merken in 160 winkels over twee verdiepingen. Je vind hier grote merken als de Primark, IKEA en de Carrefour. Daarnaast heeft La Gavia een bioscoop van 10 zalen, een uitgebreide foodcourt en een bowlingcentrum. Ook is er een gamehal aanwezig.

Per jaar bezoeken meer dan 13 miljoen mensen dit winkelcentrum. Ideaal voor een dag met regen of om eens lekker te shoppen. Vermaken gaat prima door het grote winkelaanbod. Ook dineren is hier geen probleem met een ruime keuze aan restaurants en fastfood.

Het winkelcentrum is eenvoudig te bereiken met de metro via een rechtstreekse verbinding vanaf metrostation Puerta del Sol. Pak de lichtblauwe lijn (lijn 1) van Pinar de Chamartín naar Valdecarros en stap uit op metrohalte Las Suertes. Uitstappen op metrohalte La Gavia is ook mogelijk, alleen wat verder lopen.

Stationtour in Santiago Bernabéu

Slecht weer? Breng een bezoekje aan de thuishaven van Real Madrid, stadion Santiago Bernabéu. Het enorme stadion ligt midden in het centrum van Madrid en valt op door de grootsheid en de hoogte. Het Santiago Bernabéu is geopend in 1947 en er passen meer dan 80.000 toeschouwers in dit stadion.

Tijdens de tour krijg je de mogelijkheid om op plekken te bekijken en te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Zo breng je een bezoek aan de kleedkamers, de perskamer en loop je door de indrukwekkende prijzenkast van de Koninklijke. Ook kun je op een stoeltje zitten met een geweldig panorama uitzicht op de tribunes en het veld. De tour duurt tussen de 1-2 uur en eindigt in de fanstore van de club. Een Engelstalige audiotour is aanwezig.

Op enkele minuten wandelafstand ligt de gelijknamige metrohalte Santiago Bernabéu, lijn 10.

Wat te doen met slecht weer

  • Uitkijktoren Madrid

  • Winkelcentrum La Gavia

  • Winkelcentrum Plaza Rio 2

Cultuur snuiven in het Prado Museum

Een van de bekendste musea in Europa, het Prado Museum, zit gevestigd aan de bekende boulevard, Paseo del Prado. Het museum is een van de grootste kunstmusea ter wereld met meer dan 1000 beeldhouwwerken, 7500 schilderijen en 8000 tekeningen. In de collectie zitten werken van grote Spaanse kunstenaars als: Francisco Goya en Diego Velázquez. Ook kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar Jeroen Bosch worden tentoongesteld. Het Prado Museum is ideaal voor een dag met slecht weer. Ook als het niet regent is een bezoek aan dit museum zeker de moeite waard.

Het museum is eenvoudig te bereiken met de metro. Uitstappen kan bijvoorbeeld op station Atocha, lijn 1, of op Banco de España, lijn 2. Loop na het uitstappen de boulevard Paseo del Prado op en het museum is niet te missen.

Geweldig uitzicht vanaf Faro de Moncloa

Met de uitkijktoren Faro de Moncloa heb je een geweldig uitzicht over Madrid. Dit overdekte uitkijkplatform, ideaal voor een regenachtige dag, is 110 meter hoog en brengt je binnen 20 seconden op 90 meter hoogte waar je goed op de stad kunt kijken. De bouw begon in 1992 en na een grote renovatie werd de uitkijktoren op 24 april 2015 weer geopend.

Faro de Moncloa ligt vlakbij metrostation Moncloa. Hier stoppen de metro’s van lijn 3 en Circular.

Tips voor een stedentrip Madrid met slecht weer

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!