Casa de Campo

Casa de Campo is met ongeveer 1722 hectare het grootste stadspark van Madrid en tevens van heel Europa. Het park ligt in het westen van de stad en was vroeger een landgoed voor het Koninklijk huis, voornamelijk om te jagen. Later werd het gebied ook gebruikt voor landbouw en het houden van vee. In 1931 werd het park openbaar toegankelijk voor het publiek.

Deel dit artikel op:

Casa de Campo Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Geniet in het grootste stadspark van Madrid

Tegenwoordig is Casa de Campo een populair en druk bezocht stadspark, waar veel Madrilenen en toeristen uren en soms complete dagen blijven en genieten van het mooie weer en de omgeving. Bang om te vervelen? Dat hoeft zeker niet! In Casa de Campo ligt een pretpark, Parque de Atracciones en er is een dierentuin, Zoo Aquarium de Madrid. Ook is er een kabelbaan, de Teleferico, met een directe verbinding naar Parque del Oeste. In de omgeving van het park liggen meerdere campings, vakantiehuizen en hotels.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Informatie over Casa de Campo

Casa de Campo is mede door de enorme omvang een populair wandel- en fietsgebied. Het park heeft dan ook veel wandel- en fietspaden die je door het park leiden. Geen zin om te lopen? Maak dan net als veel andere toeristen gebruik van de kabelbaan, de Teleferico. Deze kabelbaan brengt je vanaf de Parque del Oeste naar Casa de Campo, waar tevens een restaurant gevestigd zit.

Rondom het meer Lago de la Casa de Campo zitten veel restaurantjes met onder andere visgerechten. Je kunt op Lago een bootje huren en een rondvaartje maken of gewoon lekker genieten van de zon aan de waterkant. De enorme fontein op het meer is van verre afstand al te zien.

Casa de Campo Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Omgeving

In Casa de Campo bruist het van de activiteiten: er is een pretpark, Parque de Atracciones en er is een dierentuin, Zoo Aquarium de Madrid. Daarnaast zijn er in het park verschillende campings en zelfs een kabelbaan. Casa de Campo gezien? In de buurt staat het Koninklijk Paleis en de Tempel van Debod.

Bekijk Madrid van boven

Bekijk Madrid van boven en neem een ritje met de kabelbaan. Vanaf de kabelbaan heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Bezoekersinformatie

  • Adres: Paseo de la Puerta del Ángel, 1, 28011 Madrid, Spanje
Park Casa de Campo Madrid
Park Casa de Campo Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Met de metro naar Casa de Campo

Als je met de kabelbaan Casa de Campo wilt bezoeken, kun je het bereiken met de gele lijn, lijn 3 van Moncloa naar Villaverde Alto. Uitstappen op metrostation Argüelles. Het pretpark, Parque de Atracciones, en de dierentuin, Zoo Aquarium Madrid, zijn te bereiken met de blauwe lijn, lijn 10 van Tres Olivos naar Puerta Del Sur. Uitstappen op metrostation Batán.

Ontdek meer van Madrid

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden, informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Meer toeristische attracties

Meer bezienswaardigheden

Gran Via

Gran Vía is één van de belangrijkste verkeersaders en drukste winkelstraten van... Lees meer >