Parque del Oeste

In het zuidwesten van Madrid, aan de rand van het centrum, ligt Parque del Oeste. Door een vuilnisbelt was dit gebied rond 1900 geen aangename plek om te verblijven: het stonk en het was er erg vies. Dit moest veranderen vond het stadsbestuur en er kwamen dan ook al snel plannen voor een park.

Parque del Oeste

Parque del Oeste

In 1906 werd Parque del Oeste geopend door de toenmalige burgemeester van de stad. Het gebied was omgetoverd tot een plek waar je heerlijk kunt wandelen en kon ontspannen. Dat is nog steeds zo, want het park is tegenwoordig populair onder de inwoners van Madrid en de toeristen.

In de Spaanse Burgeroorlog, tussen 17 juli 1936 en 1 april 1939, werd de rozentuin gebruikt voor bunkers en loopgraven. In het noorden van het rozenpark zijn nog enkele overblijfselen te zien van deze periode.

Bekijk ook:

  • San Francisco Basilica

  • Uitkijktoren Madrid

  • Winkelcentrum La Gavia

Over Parque del Oeste

Parque del Oeste bestaat uit een gebied van ongeveer 87 hectare. Het park is relatief smal en uitgestrekt en loopt van Plaza de Espana tot het Museum of the Americas. Er is genoeg te zien en te doen in het park, zo zijn er meerdere populaire bezienswaardigheden in en rondom Parque del Oeste en staan er diverse standbeelden, fonteinen en bijzondere bloemen. Ook kun je hier heerlijk wandelen of ontspannen op één van de grasweides.

Parque del Oeste
Parque del Oeste

Wat te doen in Parque del Oeste?

Rozentuin La Rosaleda is één van de prachtige bezienswaardigheden in het park. In deze rozentuin vind je tientallen verschillende soorten rozen die afkomstig zijn uit alle delen van de wereld. In dit parkje worden ook regelmatig tentoonstellingen en wedstrijden gehouden.

Naast de rozentuin staat de 5000 jaar oude Egyptische tempel, de Tempel van Debod. Dit bijzondere bouwwerk staat in Parque del Oeste sinds 1968 en zorgt voor veel bekijks. Andere bijzonderheden in de omgeving zijn Faro de Moncloa, de uitkijktoren en de Teleferico, een kabelbaan. Aan de rand van het park vind je het winkelcentrum Principe Pio, ook een druk trein- en metrostation.

Bezoekersinformatie

  • Paseo de Moret, 2, 28008 Madrid, Spanje

Met de metro naar Parque del Oeste

Parque del Oeste is te bereiken via meerdere metrolijnen. Bezoek het park bijvoorbeeld via metrohalte Moncloa. Hier stopen de metrolijnen 3 en 6.

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!