Casa de Campo

Casa de Campo is met ongeveer 1722 hectare het grootste stadspark van Madrid en tevens van heel Europa. Het park ligt in het westen van de stad en was vroeger een landgoed voor het Koninklijk huis, voornamelijk om te jagen. Later werd het gebied ook gebruikt voor landbouw en het houden van vee. In 1931 werd het park openbaar toegankelijk voor het publiek.

Casa de Campo

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Geniet in het grootste stadspark van Madrid

Tegenwoordig is Casa de Campo een populair en druk bezocht stadspark, waar veel Madrilenen en toeristen uren en soms complete dagen blijven en genieten van het mooie weer en de omgeving. Bang om te vervelen? Dat hoeft zeker niet! In Casa de Campo ligt een pretpark, Parque de Atracciones en er is een dierentuin, Zoo Aquarium de Madrid. Ook is er een kabelbaan, de Teleferico, met een directe verbinding naar Parque del Oeste. In de omgeving van het park liggen meerdere campings, vakantiehuizen en hotels.

Bekijk ook deze andere parken

Parque de el Capricho

Parque Juan Carlos

Park Retiro

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Informatie over Casa de Campo

Casa de Campo is mede door de enorme omvang een populair wandel- en fietsgebied. Het park heeft dan ook veel wandel- en fietspaden die je door het park leiden. Geen zin om te lopen? Maak dan net als veel andere toeristen gebruik van de kabelbaan, de Teleferico. Deze kabelbaan brengt je vanaf de Parque del Oeste naar Casa de Campo, waar tevens een restaurant gevestigd zit.

Rondom het meer Lago de la Casa de Campo zitten veel restaurantjes met onder andere visgerechten. Je kunt op Lago een bootje huren en een rondvaartje maken of gewoon lekker genieten van de zon aan de waterkant. De enorme fontein op het meer is van verre afstand al te zien.

Bezoekersinformatie

  • Adres: Paseo de la Puerta del Ángel, 1, 28011 Madrid, Spanje

Casa de Campo
Casa de Campo

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Omgeving

In Casa de Campo bruist het van de activiteiten: er is een pretpark, Parque de Atracciones en er is een dierentuin, Zoo Aquarium de Madrid. Daarnaast zijn er in het park verschillende campings en zelfs een kabelbaan. Casa de Campo gezien? In de buurt staat het Koninklijk Paleis en de Tempel van Debod.

Met de metro naar Casa de Campo

Als je met de kabelbaan Casa de Campo wilt bezoeken, kun je het bereiken met de gele lijn, lijn 3 van Moncloa naar Villaverde Alto. Uitstappen op metrostation Argüelles. Het pretpark, Parque de Atracciones, en de dierentuin, Zoo Aquarium Madrid, zijn te bereiken met de blauwe lijn, lijn 10 van Tres Olivos naar Puerta Del Sur. Uitstappen op metrostation Batán.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Ontdek parken in Madrid

  • Parque del Oeste

  • Parque Juan Carlos I

  • Madrid Rio

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!