Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

Dierentuin Zoo Aquarium Madrid is het bekendste en grootste dierenpark van Madrid. Het is gelegen in het grootste stadspark van Europa, Casa de Campo. Het ligt in de buurt van pretpark Parque de Atracciones.

Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Over Zoo Aquarium Madrid

De dierentuin is ongeveer 20 hectare groot en biedt onderdak aan meer dan 6000 dieren van 500 verschillende diersoorten. Enkele bijzondere soorten in de dierentuin zijn: panda’s, beren, koala’s en leeuwen. Ook heeft het een groot aquarium, wat je misschien al wel vermoedde toen je de naam las.

De eerste dierentuin in Madrid dateert al uit het jaar 1770. De toenmalige koning Carlos III opende destijds de Casa de Fierras (het huis van de dieren). Het huidige park opende wat later, pas in 1972. In 1987, 15 jaar na de opening, opende het dolfinarium en kwamen de eerste waterdieren. In dit gebied vind je onder andere 7 tuimelaar dolfijnen.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Bekijk ook:

  • Museo Arte Público Madrid

  • Casa de Campo

  • Atocha Station

Door de jaren heen zijn er steeds verschillende nieuwe themagebieden geopend met zijn eigen soorten dieren: een aquarium, exotische vogels en roofvogels, een Aziatisch verblijf met onder andere gibbons en orang-oetans, en een zeeleeuwen verblijf. Het aquarium van het park heeft in totaal 2 miljoen liter zoutwater en biedt onderdak aan 200 soorten dieren, waaronder bijzondere vissen en dolfijnen.

Ook heeft het park een stel panda’s, een diersoort wat je niet vaak tegenkomt in een dierentuin. Deze vriendelijke bamboo-eters zijn perfecte boomklimmers en zorgen altijd voor veel bekijks.

Bezienswaardigheden in de buurt

De dierentuin ligt in Casa de Campo. In dit park is veel te beleven en te zien. Vlakbij Zoo Aquarium de Madrid ligt Parque de Atracciones: dit pretpark heeft onder andere 7 achtbanen en 3 waterattracties.

Bekijk Casa de Campo eens van boven. Een kabelbaan, de Teleférico, brengt je over de rivier Manzanares en Parque del Oeste naar Casa de Campo, waar je een geweldig uitzicht hebt over Madrid. Vanaf hier zie je onder andere het Koninklijk PaleisPalacio Real, en de Egyptische Tempel, Tempel van Debod.

Bezoekersinformatie

  • Adres: Casa de Campo, s/n, 28011 Madrid, Spanje

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Dierentuin Zoo Aquarium Madrid
Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro naar Zoo Aquarium Madrid

Zoo Aquarium Madrid is te bereiken met de donker blauwe metrolijn, lijn 10 van Puerta Del Sur naar Tres Olivos. Uitstappen op metrostation Batán.

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!