Real Madrid stadion

Zelfs voor een niet-voetbalfan is een bezoekje aan Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid, een ware beleving. In dit gigantische stadion in het centrum van Madrid passen meer dan 85.000 toeschouwers en is na Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, het grootste stadion van Spanje. De bouw van Santiago Bernabéu begon in 1944 en was voltooid in 1947.

Deel dit artikel op:

Real Madrid Stadion

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Stadiontour door het Real Madrid station

Het stadion is te bezoeken tijdens een wedstrijd of met een stadiontour, een stuk makkelijker om binnen te komen en goedkoper dan een wedstrijdticket. Tijdens de tour loop je onder andere door het museum en kun je de enorme prijzenkast van Real Madrid bewonderen. Ook kun je op een stoeltje op de tribune plaatsnemen. Aan het eind van de tour kom je in de officiële Real Madrid-fanstore.

Santiago Bernabéu

Oorspronkelijk opende het stadion onder de naam Nuevo Estadio Chamartin (Nieuw Stadion Chamartin), genoemd naar de ligging in de wijk Chamartin. Acht jaar later, in 1955, werd de naam omgedoopt naar de huidige naam. Deze naam was te danken aan de clubpresident van Real Madrid, Santiago Bernabéu.

De eerste wedstrijd die er werd gespeeld was tussen Real Madrid en het Portugese voetbalteam CF OS Belenenses. Deze wedstrijd eindigde in 3-1 overwinning voor de Koninklijke.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com
Stadion Real Madrid
Santiago Bernabeu Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Booking.com

Met de metro naar het Real Madrid stadion

Het stadion is te bereiken via het gelijknamige metrostation Santiago Bernabéu. Dit metrostation zit aan lijn 10, van Puerta del Sur naar Tres Olivos.

Ontdek meer van Madrid

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden, informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Meer toeristische attracties

Meer bezienswaardigheden