Real Jardín Botánico

Nabij het Prado Museum en stadspark Retiro ligt de botanische tuin, Real Jardín Botánico. De tuin, die gelegen ligt in het centrum van Madrid, wordt jaarlijks door meer dan 400.000 mensen bezocht en is in opdracht van de Spaanse koning Carlos aangelegd in 1774 door de architecten Francesco Sabatini en Juan Villanueva. Zij ontwierpen de tuin in meerdere gelaagde terrassen en tegenwoordig bevat de tuin meer dan 30.000 planten en bloemen en ongeveer 1500 bomen.

Real Jardín Botánico

Informatie over Real Jardín Botánico

Oorspronkelijk werd de tuin aangelegd in 1755 door koning Fernando VI in de buurt van de rivier Manzanares. In 1781 zorgde Carlos III ervoor dat de tuin werd aangelegd op de plek waar het nu gevestigd is, aan de Paseo del Prado. In het park staan bomen, planten en bloemen die onder andere afkomstig zijn uit Amerika en natuurlijk uit Europa.

Bekijk ook:

  • Museum Thyssen-Bornemisza

  • Attractiepark Parque de Atracciones

  • Stierenvechtarena Las Ventas

Botanische tuin in Madrid

Naast de prachtige bloemenvelden, bomen en planten heeft de tuin ook twee kassen en een groot herbarium, een verzameling gedroogde planten. Het is zelfs een van de grootste herbarium van Spanje en bevat meer dan 1 miljoen bladeren van kruiden, waarbij sommige al uit de 18e eeuw komen. In de lente staat de tuin vol bloeiende bloemen, planten en bomen en het is dan zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. De entree van de tuin is 2 euro per persoon. (gratis voor gepensioneerden en kinderen, studenten krijgen korting).

Bezoekersinformatie

  • Plaza de Murillo, 2, 28014 Madrid, Spanje
Real Jardín Botánico
Real Jardín Botánico

Met de metro naar Real Jardín Botánico

De tuin ligt op loopafstand van metrostation Atocha. Hier stopt de metrolijn 1 (lichtblauw).

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!