Voetbalclubs in Madrid

Als voetballiefhebber ben je vast op de hoogte van de twee grote voetbalclubs in Madrid: Real Madrid en Atlético Madrid. Beide clubs hebben een indrukwekkende geschiedenis en hebben vele successen behaald, zowel in Spanje als in Europa. Maar naast deze twee giganten heeft de Spaanse hoofdstad nog meer voetbalclubs, in zowel op het hoogste als het een-na-hoogste niveau.

Voetbalclubs in Madrid

Voetbalclubs in Madrid

Madrid heeft twee grote voetbalclubs: Real Madrid en Atlético Madrid. Beide clubs hebben een rijke geschiedenis en hebben vele successen behaald, zowel nationaal als internationaal. Naast deze twee grote clubs heeft Madrid ook andere voetbalclubs, zoals Rayo Vallecano, CD Leganés en Getafe CF, die in verschillende divisies spelen.

Real Madrid

Real Madrid is een van de meest succesvolle en bekende voetbalclubs ter wereld. Gevestigd in de Spaanse hoofdstad Madrid, heeft de club een rijke geschiedenis en een indrukwekkend palmares. Real Madrid werd opgericht in 1902 en heeft sindsdien talloze titels gewonnen, waaronder 13 keer de prestigieuze UEFA Champions League.

De club heeft enkele van de grootste spelers aller tijden voortgebracht, zoals Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane, Ferenc Puskás en Alfredo Di Stéfano. Real Madrid speelt zijn thuiswedstrijden in het iconische Santiago Bernabéu-stadion, dat plaats biedt aan meer dan 80.000 toeschouwers.

Als je een voetballiefhebber bent en Real Madrid jouw favoriete club is, dan kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de resultaten via de officiële website en sociale media-kanalen. Real Madrid heeft een grote online community en biedt fans vele manieren om betrokken te blijven bij de club, zoals het lidmaatschapsprogramma ‘Madridista’, de Real Madrid TV-app en de Real Madrid Fantasy Manager-game.

Oprichting en cijfers Real Madrid

Tekst volgt.

Atlético Madrid

Atlético Madrid is opgericht in 1903 en heeft ook een indrukwekkende erelijst. De club heeft 3 keer de UEFA Europa League gewonnen en 11 keer de Spaanse landstitel. Atlético Madrid speelt zijn thuiswedstrijden in het Wanda Metropolitano stadion, dat plaats biedt aan meer dan 68.000 toeschouwers.

Oprichting en cijfers Atlético Madrid

Tekst volgt.

Rayo Vallecano

Tekst volgt.

Oprichting en cijfers Rayo Vallecano

Tekst volgt.

CD Leganés

Tekst volgt.

Oprichting en cijfers CD Leganés

Tekst volgt.

Getafe CF

Tekst volgt.

Oprichting en cijfers Getafe CF

Tekst volgt.

Hotel Madrid in het centrum
Booking.com

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!