Bezienswaardigheden in Madrid

Bezienswaardigheden Madrid, van populair tot onbekend bij het grote publiek. Madrid heeft zoveel bezienswaardigheden, misschien wel teveel om op te noemen. Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben we de leukste, populairste en meest verrassende bezienswaardigheden geselecteerd. Bekijk hieronder een selectie van parken, musea, shopping en nog veel meer!

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Ontdekt de leukste bezienswaardigheden

Laten we beginnen met de meest bekende bezienswaardigheden. Veel toeristen maken gebruik van de metro en komen aan op Puerta del Sol. Dit grote en indrukkende plein is het middelpunt van de stad en bruist van de activiteiten. Op steenworp afstand ligt een ander populair plein, namelijk Plaza Mayor. Hier staan een groot aantal imposante monumenten, standbeelden en gebouwen. Over imposant gesproken, heb je wel eens gehoord van het Spaanse Broadway? Gran Via een lange, belangrijke verkeersader in de binnenstad van Madrid. Daarnaast is het uitgegroeid tot een belangrijke straat op het gebied van nachtleven, winkelen en hotels. Er staan een groot aantal hoge gebouwen, welke is jouw favoriet?

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Musea in Madrid

Madrid biedt een grote diversiteit aan kunst in internationaal bekende musea. Een van de meest bekende musea is Museo del Prado, het Prado Museum. Dit museum heeft een grote collectie aan schilderijen, beelden en andere kunstvoorwerpen.

Madrid biedt een grote diversiteit aan kunst in internationaal bekende musea. Musea del Prado, in Nederland bekend als Prado Museum, is waarschijnlijk een van de bekendste van Madrid. Een ander bekend museum is het Museum Centro de Arte Reina Sofia. Ondanks de ingewikkelde en lange naam is het een prachtig museum voor moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Er zijn onder andere meer dan 100.000 boeken!

Bezienswaardigheden Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Koninklijk Paleis en omgeving

Dat Madrid een rijk Koninklijk verleden heeft, is nog altijd goed te zien aan de gebouwen, pleinen en op straat. Het Koninklijk Paleis van Madrid is één van de grootste paleizen ter wereld met ruim 2800 kamers. Het paleis is te zien vanuit meerdere delen van de stad, bijvoorbeeld vanaf de 110 meter hoge Uitkijktoren Madrid. Op het plein voor het paleis, op Plaza de Oriente, staan de Koninklijke gebouwen, zoals het operagebouw Teatro Real. Ook staan hier een groot aantal beelden van de Spaanse Koningen in de loop van de jaren. De tuinen, Jardines de Sabatini, zijn ook onderdeel van het Koninklijk Paleis.

Wist je trouwens dat het woord ‘Real’ letterlijk vertaald Koninklijk is? Ook de grootste voetbalclub van Madrid, Real Madrid, heeft een verleden met het Koninklijk Huis. Bezoek het stadion Santiago Bernabeu eens met een stadiontour en bewonder de prijzen, het enorme stadion en de fanshop.

Populaire bezienswaardigheden Madrid:

Veel toeristen maken voor het eerst kennis met het centrum van Madrid door uit te stappen op het metrostation Sol. Vanaf hier kun je bijvoorbeeld lopen naar Gran Vía of Plaza Mayor.

Bezienswaardigheden Madrid

Het Palacio Real, Koninklijk paleis, werd begin 18e eeuw gebouwd in opdracht van koning Filip V. Met inspiratie van het paleis van Versailles heeft het paleis in Madrid 2800 kamers.

Bezienswaardigheden Madrid

Plaza de Orentie is een plein in het centrum van Madrid. Aan het plein liggen het Koninklijk Paleis, Palacio Real, het operagebouw Teatro Real en het Real Monasterio de la Encarnación.

Plaza de Oriente

Santa María la Real de La Almudena is de katholieke kathedraal van Madrid en staat nabij het Koninklijk Paleis, het Palacio Real.

Almudena Kathedraal

Zelfs voor niet voetbalfans is een bezoekje aan het Real Madrid stadion een ware beleving. In het gigantische stadion passen meer dan 80.000 bezoekers.

Stadion Real Madrid: Santiago Bernabéu

Het Museo Nacional del Prado, kortweg Prado, is een kunstmuseum in Madrid. Het museum biedt onderdak aan werken van Franciso Goya, El Greco en Diego Velázquez.

Prado Museum

Parque El Retiro, is een groot en populair park in het centrum van Madrid. Het park bevat o.a. prachtige beeldhouwwerken, monumenten, galerijen, een meer en restaurant.

Park El Retiro

Het Centro de Arte Reina Sofia is het belangrijkste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Het museum is vernoemd naar de Spaanse Koningin, Sofia.

Centro de Arte Reina Sofia

Plaza Mayor is een centraal gelegen plein in het centrum van Madrid en werd aangelegd in de Habsburge periode. Het plein wordt omringt door woonhuizen met 237 balkons.

Plaza Mayor

La Plaza de Cibeles ligt in het centrum van Madrid in de buurt van de Paseo del Prado. Het plein wordt gekenmerkt door een grote fontein in het midden van het plein.

Plaza de Cibeles

Geniet van het uitzicht van de stad Madrid, vanuit de Faro de Moncloa, een overdekt uitkijkplatform, en overzie de hele stad en zijn de kenmerken van de stad goed te zien.

Uitkijktoren Faro de Moncloa

De Mercado San Miguel is een populaire markt in het centrum van Madrid, nabij Plaza Mayor. De markt is gevestigd in een gebouw uit 1916 en heropend in 2009 na een renovatie.

Mercado San Miguel

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: