Bezienswaardigheden in Madrid

Bezienswaardigheden in Madrid, er zijn er voldoende te noemen. Ga je binnenkort op vakantie, stedentrip of zakenreis naar Madrid en wil je de beste bezienswaardigheden bekijken? Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Madrid op te noemen, dat een to-do-list bijna onmogelijk is. Op deze pagina hebben we de populairste, leukste, meest verrassende en bijzonderste bezienswaardigheden in Madrid voor jou geselecteerd en op een rij gezet. Lees snel verder!

Toeristische attracties in Madrid

Madrid heeft een aantal grote populaire pleinen, zoals Puerta del Sol en Plaza Mayor. Dit zijn wellicht de meest bekende pleinen onder de toeristen, mede vanwege de centrale ligging, midden in het centrum van de stad. Op en rondom deze pleinen staan een aantal imposante monumenten, standbeelden en gebouwen, zoals op Gran Via. Gran Via is een populaire winkel- en uitgaansstraat en ligt dichtbij Puerta del Sol.

Madrid biedt een grote diversiteit aan kunst in internationaal bekende musea. Een van de meest bekende musea is Museo del Prado, het Prado Museum. Dit museum heeft een grote collectie aan schilderijen, beelden en andere kunstvoorwerpen.

Bezienswaardigheden Madrid

Dat Madrid een rijk Koninklijk verleden heeft, is nog altijd goed te zien aan de gebouwen, pleinen en op straat. Het Koninklijk Paleis van Madrid is één van de grootste paleizen ter wereld met ruim 2800 kamers. Het paleis is te zien vanuit meerdere delen van de stad, bijvoorbeeld vanaf de 110 meter hoge Uitkijktoren Madrid. Op het plein voor het paleis, op Plaza de Oriente, staan de Koninklijke gebouwen, zoals het operagebouw Teatro Real. Ook staan hier een groot aantal beelden van de Spaanse Koningen in de loop van de jaren.

Wist je trouwens dat het woord ‘Real’ letterlijk vertaald Koninklijk is? Ook de grootste voetbalclub van Madrid, Real Madrid, heeft een verleden met het Koninklijk Huis. Bezoek het stadion Santiago Bernabeu eens met een stadiontour en bewonder de prijzen, het enorme stadion en de fanshop.

Op deze pagina vind je de meest populaire bezienswaardigheden en toeristische attracties.

Meer bezienswaardigheden in Madrid:

Veel toeristen maken voor het eerst kennis met het centrum van Madrid door uit te stappen op het metrostation Sol. Vanaf hier kun je bijvoorbeeld lopen naar Gran Vía of Plaza Mayor.

Lees meer
Puerta del Sol

Het Palacio Real, Koninklijk paleis, werd begin 18e eeuw gebouwd in opdracht van koning Filip V. Met inspiratie van het paleis van Versailles heeft het paleis in Madrid 2800 kamers.

Lees meer

Plaza de Orentie is een plein in het centrum van Madrid. Aan het plein liggen het Koninklijk Paleis, Palacio Real, het operagebouw Teatro Real en het Real Monasterio de la Encarnación.

Lees meer

Santa María la Real de La Almudena is de katholieke kathedraal van Madrid en staat nabij het Koninklijk Paleis, het Palacio Real.

Lees meer

Zelfs voor niet voetbalfans is een bezoekje aan het Real Madrid stadion een ware beleving. In het gigantische stadion passen meer dan 80.000 bezoekers.

Lees meer

Het Museo Nacional del Prado, kortweg Prado, is een kunstmuseum in Madrid. Het museum biedt onderdak aan werken van Franciso Goya, El Greco en Diego Velázquez.

Lees meer

Parque El Retiro, is een groot en populair park in het centrum van Madrid. Het park bevat o.a. prachtige beeldhouwwerken, monumenten, galerijen, een meer en restaurant.

Lees meer

Het Centro de Arte Reina Sofia is het belangrijkste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Het museum is vernoemd naar de Spaanse Koningin, Sofia.

Lees meer

Plaza Mayor is een centraal gelegen plein in het centrum van Madrid en werd aangelegd in de Habsburge periode. Het plein wordt omringt door woonhuizen met 237 balkons.

Lees meer

La Plaza de Cibeles ligt in het centrum van Madrid in de buurt van de Paseo del Prado. Het plein wordt gekenmerkt door een grote fontein in het midden van het plein.

Lees meer

Geniet van het uitzicht van de stad Madrid, vanuit de Faro de Moncloa, een overdekt uitkijkplatform, en overzie de hele stad en zijn de kenmerken van de stad goed te zien.

Lees meer

De Mercado San Miguel is een populaire markt in het centrum van Madrid, nabij Plaza Mayor. De markt is gevestigd in een gebouw uit 1916 en heropend in 2009 na een renovatie.

Lees meer