Home
>
Informatie over Madrid
>
Het weer in Madrid

Het weer in Madrid

Het weer in Madrid: in tegenstelling tot veel andere grote steden in Spanje heeft Madrid een mediterraan klimaat met gemiddelde temperaturen van meer dan 30 graden Celsius in de zomermaanden. Midden in de zomer, in juni, juli en augustus kan de temperatuur in Madrid dan ook oplopen tot zo’n 40 graden.

Het weer in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Het weer in Madrid

De weersverwachting in Madrid: wat zijn de beste maanden om Madrid te bezoeken en wat doet het weer in Madrid? Door het warme klimaat kan het in Madrid het hele door boven de 10 graden worden, maar door de hoge ligging kan het in de winter ook flink afkoelen tot richting het vriespunt. Een graad of 5 met een frisse wind is dan ook zeker niet uitgesloten en vrij normaal voor december, januari en februari. Ook is de kans op een koele bui aanwezig vanaf november en regen is dan ook vrij normaal.

Vanaf maart komt de zon wat meer tevoorschijn en is de weersverwachting overwegend zonnig. De ideale maanden voor een stedentrip zijn mei, juni en september en oktober. Midden in de zomer kan het erg warm worden met temperaturen van wel 40 graden. Gelukkig hebben veel gebouwen, bezienswaardigheden en het openbaar vervoer airconditioning, wat het enigszins aangenaam maakt.

Weersvoorspelling

  • Ideale maanden zijn mei, juni en september en oktober
  • Kans op regen in de wintermaanden
Het weer in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Weersverwachting in Madrid

Doordat Madrid op zo’n 700 meter boven zeeniveau ligt, zijn de nachten relatief koud en ligt de temperatuur in vergelijking met andere steden in Spanje in de wintermaanden beduidend lager. De gemiddelde temperatuur loopt in de winter terug tot zo’n 7 graden en het kan er zelfs vriezen. Sneeuw zul je in de stad zelf niet zo snel zien, maar de bergtoppen rondom Madrid, op zo’n 2000 meter hoogte, zijn soms wel wit. Je kunt er zelfs skiën!

Als je niet al te veel van warmte houdt, maar ook niet van kou, dan is de beste periode voor een stedentrip naar Madrid in het voor- of najaar. De gemiddelde temperatuur ligt dan zo rond de 25 graden Celsius en de zon schijnt volop. Hieronder zie je een schema met de maximum en minimum en de gemiddelde temperaturen per maand.

Wat te doen met mooi weer?

Populaire bezienswaardigheden met mooi weer zijn: Tempel van DebodMadrid RioPark RetiroZoo Aquarium MadridParque Warner en Parque de Atracciones.

Als je met de kabelbaan Casa de Campo wilt bezoeken, kun je het bereiken met de gele lijn, lijn 3 van Moncloa naar Villaverde Alto. Uitstappen op metrostation Argüelles. Parque de Atracciones en Zoo Aquarium Madrid zijn te bereiken met de blauwe lijn, lijn 10 van Tres Olivos naar Puerta Del Sur. Uitstappen op metrostation Batán.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Weersvoorspelling in Madrid
Madrid weer

Temperatuur in Madrid

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Maximum (°C)9,71215,717,521,426,931,230,7261913,410,1
Gemiddelde (°C)6,17,910,712,316,12124,824,420,514,69,77
Minimum (°C)2,63,75,67,210,715,118,418,21510,263,8

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro door Madrid

De meeste bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid zijn ideaal te bereiken met de metro. Bekijk alle metrolijnen en bereid je alvast voor op het metronetwerk van de stad!

Ontdek meer in Madrid

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!