Jardines de Sabatini

De Tuinen van Sabatini (Spaans: Jardines de Sabatini) is een park aan de noordkant van het Koninklijke Paleis in Madrid. De tuinen zijn onderdeel van het Palacio Real.

Jardines de Sabatini

Koninklijke tuinen bij het paleis

De Jardines de Sabatini is ontworpen door de Spaanse architect Fernando Garcia. Op de locatie van het park stonden vroeger de Koninklijke stallen, die in de 18e eeuw zijn ontworpen door de bekende Italiaanse architect Francesco Sabatini, de naamgever van het park. In 1933 werd begonnen met het slopen van de stallen en begon de aanleg van het park. In de jaren ’70 was de Jardines de Sabatini voltooid en werd het geopend voor het publiek door koning Juan Carlos I in 1978.

In het park vind je een neoklassieke stijl bestaande uit strak geknipte heggen, geometrische patronen en bomen in een symmetrische vorm. In het park staan standbeelden van Spaanse koningen, meerdere fonteinen en centraal gelegen een grote vijver.

Bekijk ook:

  • Uitkijktoren Madrid

  • Plaza de Oriente

  • Park Retiro

Bezoekersinformatie

  • Calle de Bailén, 2, 28013 Madrid, Spanje

Jardines de Sabatini
Jardines de Sabatini

Met de metro naar Jardines de Sabatini

De Jardines de Sabatini liggen op loopafstand van metrostation Plaza de Espana. Hier stopt metrolijn 3, van Moncloa naar Villaverde Alto, en metrolijn 10, van Puerta del Sur naar Tres Olivos. Vanaf het metrostation is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar de ingang van het park.

Handige tips en informatie

Tips voor een bezoek aan Madrid

De beste tips voor bezienswaardigheden,
informatie, overnachten en het weer in Madrid.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om
te doen in Madrid

Vind meer toeristische attracties!