Wat te doen in Madrid? 10 dingen voor je stedentrip

Ga je binnenkort op stedentrip naar Spanje en zit je met de vraag ‘Wat te doen in Madrid?’ Met een groot aantal bezienswaardigheden, parken en winkelcentra is het voor een grote stad als Madrid niet eenvoudig om een to-do-list te maken. Om die keuze iets makkelijker te maken hebben we 10 dingen opgeschreven om te doen tijdens je stedentrip in de stad. Bekijk hieronder de meest populairste en leukste en bezienswaardigheden van Madrid en laat je verrassen in de hoofdstad van Spanje.

Wat te doen in Madrid?

Als je niet weet wat je moet eten, ga dan eens naar Príncipe Pío. In dit oude stationsgebouw vind je tientallen lokale en internationale eetgelegenheden met genoeg keuze voor iedereen. Daarnaast kun je goed winkelen in winkelcentrum. In de omgeving van Príncipe Pío vind je de Tempel van Debod en de De Teleférico.

Wat te doen in Madrid?

Atocha Station is het centraal station van Madrid en tevens het grootste station van Spanje. Het station staat vooral bekend om de tropische tuin in het stationsgebouw. In 1992 werd het oude stations gebouw niet meer gebruikt door treinen, na opening van een moderne terminal. De oude plek wordt nu gebruikt door winkels, cafés en nachtclubs.

Als je van shoppen houdt, zit je in Madrid goed. In de centrum van de stad zitten de grootste internationale merken, zoals H&M en C&A. Verspreid door de stad zit het grootste warenhuisketen van Europa, El Corte Inglés. Aan de rand van Madrid vind je de grootste winkelcentra, zoals La Gavia en Islazul.

Wat te doen in Madrid?

Casa De Campo is het grootste park van Madrid. Hier kun je heerlijk ontspannen of wandelen. Je kunt het bereiken door De Teleférico, een kabelbaan. In het park ligt een dierentuin, Zoo Aquarium de Madrid en een attractiepark, Parque de Atracciones.

Bezoek eens het park, Madrid Rio. Madrid Rio heeft een lengte van 20 kilometer en is één van de grootste binnenstedelijke parken ter wereld en ligt bovenop de M30. Door het park heen loopt de rivier de Manzanares. In Madrid Rio vind je verschillende waterpartijen, wandel- en fietspaden, een stadsstrand, oude en moderne bruggen én monumenten. Een echte aanrader!

Wat te doen in Madrid?

Geniet van het uitzicht vanuit de Faro de Moncloa, een overdekt uitkijkplatform. Vanaf de Faro de Moncloa heb je een geweldig uitzicht op Madrid. Vooral de hoogste gebouwen van Madrid, de Cuatro Torres zijn goed te zijn. Het platform is na vijf jaar gestolen te zijn sinds april 2015 weer geopend.

Wat te doen in Madrid?

Zelfs voor niet voetbalfans is een bezoekje aan het stadion van Real Madrid, het Santiago Bernabeu, een ware beleving. In het gigantische stadion passen meer dan 80.000 bezoekers. Tijdens een bezoek aan het stadion loop je door het museum en zie je prijzenkast van Real Madrid. Ook kun je in het stadion zitten.

Wat te doen in Madrid?

Het paleis van Madrid, Palacio Real, is het grootste koninklijke paleis in de wereld. Het paleis heeft 3418 kamers en heeft een oppervlakte van 135.000 vierkante meter. De bouw is gestart in 1734 en voltooid in 1755. Tijdens een tour kun je enkele kamers van het paleis bekijken.

Dichtbij Puerta del Sol ligt de levensader van Madrid, Gran Via, wat letterlijk Grote Weg betekend. Aan Gran Via zijn een groot aantal internationale winkels te vinden, net als een groot aantal hotels en bioscopen. De straat wordt ook wel het Spaanse Broadway genoemd. Gran Via heeft één van het drukste nachtlevens van Europa.

Wat te doen in Madrid

Deze twee centrale pleinen Plaza Mayor en Puerta del Sol liggen gelegen in het oude centrum van Madrid. Deze twee beroemdste pleinen van Madrid zijn een must om te bezoeken tijdens het verblijf in Madrid. Puerta del Sol, Poort van de zon, fungeert als het nulpunt van Spanje en is voor veel toeristen de eerste kennismaking met Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: