Openbaar vervoer in Madrid

Het openbaar vervoer in Madrid is een populair vervoersmiddel. Niet alleen bij toeristen, maar ook veel inwoners en zakenmensen maken dagelijks gebruik van de metro of de bus. Metro de Madrid, het metronetwerk in Madrid, is de belangrijkste en populairste vorm van openbaar vervoer in de stad.

Openbaar vervoer Madrid

De eerste metrolijn van Madrid werd geopend in 1919 door de toenmalige koning, Koning Alfons XIII. Inmiddels heeft het metronetwerk 13 lijnen met een lengte van ongeveer 324 kilometer en 326 metrostations. De metrolijnen zijn eenvoudig te herkennen aan de verschillende kleuren en nummers. Over het algemeen zijn de metro’s en de metrostations erg schoon en hoef je niet lang te wachten op een metro, want ze vertrekken over het algemeen tussen de 3 en 10 minuten.

Naast een uitgebreid metronetwerk, heeft Madrid ook een uitgebreid busnetwerk van maar liefst 185 buslijnen. De bus is vooral populair in gebieden waar geen metro rijd of wanneer de metro niet rijd, bijvoorbeeld in de nacht. Ook heeft Madrid sinds 2007 na 35 jaar weer een sneltram.

Bezienswaardigheden bezoeken met de metro

De metro komt op veel plekken in Madrid. Zo ook lang veel bezienswaardigheden. Bij de meeste bezienswaardigheden geven we informatie over hoe je er kan komen met de metro. Populaire bezienswaardigheden die eenvoudig te bereiken zijn met de metro zijn onder andere: Puerta del Sol, Santiago Bernabeu en Parque del Retiro.

Metro in Madrid

Lees meer

Bus in Madrid

Lees meer

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: