Parken in Madrid: Real Jardín Botánico

Nabij het Prado Museum en stadspark El Retiro ligt de botanische tuin, Real Jardín Botánico. De tuin, die gelegen ligt in het centrum van Madrid, wordt jaarlijks door meer dan 400.000 mensen bezocht en is in opdracht van de Spaanse koning Carlos aangelegd in 1774 door de architecten Francesco Sabatini en Juan Villanueva. Zij ontwierpen de tuin in meerdere gelaagde terrassen en tegenwoordig bevat de tuin meer dan 30.000 planten en bloemen en ongeveer 1500 bomen.

Informatie over Real Jardín Botánico

Oorspronkelijk werd de tuin aangelegd in 1755 door koning Fernando VI in de buurt van de rivier Manzanares. In 1781 zorgde Carlos III ervoor dat de tuin werd aangelegd op de plek waar het nu gevestigd is, aan de Paseo del Prado. In het park staan bomen, planten en bloemen die onder andere afkomstig zijn uit Amerika en natuurlijk uit Europa.

Naast de prachtige bloemenvelden, bomen en planten heeft de tuin ook twee kassen en een groot herbarium, een verzameling gedroogde planten. Het is zelfs een van de grootste herbarium van Spanje en bevat meer dan 1 miljoen bladeren van kruiden, waarbij sommige al uit de 18e eeuw komen. In de lente staat de tuin vol bloeiende bloemen, planten en bomen en het is dan zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. De entree van de tuin is 2 euro per persoon. (gratis voor gepensioneerden en kinderen, studenten krijgen korting).

Met de metro:

De tuin ligt op loopafstand van metrostation Atocha. Hier stopt de metrolijn 1 (lichtblauw).

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones