Park Retiro Madrid
Park Retiro Madrid

Park El Retiro Madrid

Park Retiro of Park El Retiro (Spaans: Parque del Buen Retiro) is een van de grootste en populairste stadsparken van Madrid. Het is vergelijkbaar met het Vondelpark in Amsterdam of het Central Park in New York: het ligt centraal in de stad en is één van de meest bezochte attracties van Madrid. Park Retiro heeft een totale oppervlakte van 1.4 vierkante kilometer en ligt in de gelijknamige wijk Retiro, aan de rand van het centrum.

Oorspronkelijk was Retiro een tuin voor het Koninklijk huis, maar werd in de 19e-eeuw geopend voor het publiek. Tegenwoordig ontspannen, recreëren en sporten duizenden Madrilenen dagelijks in het park en is het een aangename plek om te verblijven. In de omgeving van park Retiro staat de Puerta de Alcala. Ook staat op loopafstand het bekende Prado Museum.

Park Retiro Madrid

Informatie Park Retiro

In park Retiro is genoeg te zien en te doen: er zijn tientallen monumenten, beelden, bijzondere planten en bomen en beeldhouwwerken.

Centraal gelegen ligt de Estanque Grande del Retiro, een grote vijver waar je met een bootje kunt rondvaren. Naast de enorme vijver staat het monument van koning Alfons XII, Monumento Alfonso XII. Nabij de vijver zit een restaurant met een terras aan het water waar je een hapje kunt eten of wat drinken. Terwijl je op het terras geniet van een heerlijk drankje onder de zon, kun je genieten van de rust en de bootjes op het meer.

Palacio de Cristal

Een bijzonder gebouw in Parque Retiro is het Palacio de Cristal, het kristallen paleis. Het gebouw is ontworpen door de Spaanse architect Ricardo Velázquez Bosco. De architect heeft zich laten inspireren door het Londense gebouw, Crystal Palace, dat is gebouwd in 1850 in de Engelse hoofdstad. Het bestaat uit voornamelijk glas en heeft een metalen constructie. Palacio de Cristal wordt regelmatig gebruikt door kunstenaars voor een tentoonstelling van hun werken.  Een meer met een vijver maakt het plaatje compleet.

Park Retiro Madrid

Met de metro:

Het park is te bereiken met de rode lijn, lijn 2 van Cuatro Caminos naar Las Rosas. Uitstappen op metrostation Retiro. Ook is het park te bereiken via de paarse lijn, lijn 9 van Puerta De Arganda naar Miraseirra. Uitstappen kan op metrostation Ibiza.

Park Retiro Madrid

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones