Parken in Madrid: Parque del Oeste

In het zuidwesten van Madrid, aan de rand van het centrum, ligt Parque del Oeste. Door een vuilnisbelt was dit gebied rond 1900 geen aangename plek om te verblijven: het stonk en het was er erg vies. Dit moest veranderen vond het stadsbestuur en er kwamen dan ook al snel plannen voor een park.

In 1906 werd Parque del Oeste geopend door de toenmalige burgemeester van de stad. Het gebied was omgetoverd tot een plek waar je heerlijk kunt wandelen en kon ontspannen. Dat is nog steeds zo, want het park is tegenwoordig populair onder de inwoners van Madrid en de toeristen.

Parque del Oeste

In de Spaanse Burgeroorlog, tussen 17 juli 1936 en 1 april 1939, werd de rozentuin gebruikt voor bunkers en loopgraven. In het noorden van het rozenpark zijn nog enkele overblijfselen te zien van deze periode.

Parque del Oeste

Parque del Oeste bestaat uit een gebied van ongeveer 87 hectare. Het park is relatief smal en uitgestrekt en loopt van Plaza de Espana tot het Museum of the Americas. Er is genoeg te zien en te doen in het park, zo zijn er meerdere populaire bezienswaardigheden in en rondom Parque del Oeste en staan er diverse standbeelden, fonteinen en bijzondere bloemen. Ook kun je hier heerlijk wandelen of ontspannen op één van de grasweides.

Rozentuin La Rosaleda is één van de prachtige bezienswaardigheden in het park. In deze rozentuin vind je tientallen verschillende soorten rozen die afkomstig zijn uit alle delen van de wereld. In dit parkje worden ook regelmatig tentoonstellingen en wedstrijden gehouden.

Naast de rozentuin staat de 5000 jaar oude Egyptische tempel, de Tempel van Debod. Dit bijzondere bouwwerk staat in Parque del Oeste sinds 1968 en zorgt voor veel bekijks. Andere bijzonderheden in de omgeving zijn Faro de Moncloa, de uitkijktoren en de Teleferico, een kabelbaan. Aan de rand van het park vind je het winkelcentrum Principe Pio, ook een druk trein- en metrostation.

Parque del Oeste

Met de metro naar Parque del Oeste:

Parque del Oeste is te bereiken via meerdere metrolijnen. Bezoek het park bijvoorbeeld via metrohalte Moncloa. Hier stopen de metrolijnen 3 en 6.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones