Madrid Rio
Madrid Rio

Madrid Rio: relaxen, wandelen en zonnen op het stadsstrand

Bovenop de ringweg M-30 ligt Madrid Rio (Rio = Rivier), geopend in 2011 en inmiddels uitgegroeid tot populair stadspark onder toeristen en inwoners van de stad. Het park is gekomen door de toenemende drukte en de overlast die de ruim 200.000 auto’s per dag veroorzaakten.

Tussen 2003 en 2007 werd er een tunnel gemaakt, zodat de M-30 ondergronds kwam te liggen. Het park erboven is ongeveer 20 kilometer lang en ligt langs de rivier Manzanares. In het park is een groot aantal soorten waterpartijen, fonteinen, monumentale beelden en oude- en moderne bruggen te vinden. Ook zijn er veel wandel- en fietspaden en kan je er lekker zonnen in een van de grote grasweides. Madrid Rio heeft door de sociale en culturele impact op het gebied meerdere prijzen gewonnen.

Madrid Rio

Even ontspannen?

Neem een grote handdoek mee en ga lekker liggen in het gras, aan de rand van de rivier. Ontspan, geniet van de zon en kom helemaal tot rust.

Recreëren, relaxen en sporten in Madrid Rio

Door Madrid Rio heen loopt de Manzanares, een 92 kilometer lange rivier die dwars door Madrid gaat. Het park biedt dan ook voor veel inwoners een plek om te sporten of te recreëren. Het stadion van de tweede voetbalclub uit Madrid, Atlético Madrid is ook te vinden in Madrid Rio, namelijk Estadio Vicente Calderón. In mei 2017 werd er de allerlaatste wedstrijd gespeeld in dit stadion, vanaf volgend seizoen speelt Atlético in het Estadio La Peineta stadion.

Madrid Rio

Zonnen op het stadsstrand in Madrid Rio

Voor veel Madrilenen is Madrid Rio dé plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Vooral tegen de avond loopt het park vol met lokale inwoners. Terwijl de ouders zonnen of uitrusten, spelen de kinderen in één van de vele speeltuinen of waterpartijen of genieten van een poppenkast voorstelling.

Stadsstrand in Madrid

Ook is er in Madrid Rio een heus stadsstrand. Geen zee en geen zandstrand, maar heerlijk liggen op de grasweides aan de rivier. Neem een handdoek mee en ga lekker zonnen aan het stadsstrand en geniet van de rust in het park. Madrid Rio is een aangename plek om te verblijven en zeker een aanrader tijdens een bezoek aan de stad!

Madrid Rio

Met de metro:

Het park bezoeken? Madrid Rio is te bereiken via Lijn 5 van Fuente De La Mora naar Villalba. Uitstappen kan op metrostation Pirámides of Marqués de Vadillo.

Informatie over metro
Terug naar parken

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: