Madrid Rio
Madrid Rio

Madrid Rio: relaxen, wandelen en zonnen op het stadsstrand

Bovenop de ringweg M-30 ligt Madrid Rio (Rio = Rivier), geopend in 2011 en inmiddels uitgegroeid tot populair stadspark onder toeristen en inwoners van de stad. Het park is gekomen door de toenemende drukte en de overlast die de ruim 200.000 auto’s per dag veroorzaakten.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Tussen 2003 en 2007 werd er een tunnel gemaakt, zodat de M-30 ondergronds kwam te liggen. Het park erboven is ongeveer 20 kilometer lang en ligt langs de rivier Manzanares. In het park is een groot aantal soorten waterpartijen, fonteinen, monumentale beelden en oude- en moderne bruggen te vinden. Ook zijn er veel wandel- en fietspaden en kan je er lekker zonnen in een van de grote grasweides. Madrid Rio heeft door de sociale en culturele impact op het gebied meerdere prijzen gewonnen.

Madrid Rio

Even ontspannen?

Neem een grote handdoek mee en ga lekker liggen in het gras, aan de rand van de rivier. Ontspan, geniet van de zon en kom helemaal tot rust.

Recreëren, relaxen en sporten in Madrid Rio

Door het park loopt de rivier de Manzanares, een 92 kilometer lange rivier die dwars door Madrid loopt. De bron van de rivier ligt op zo’n 80 kilometer van Madrid.

Madrid Rio biedt voor veel inwoners van de stad en toeristen een plek om te ontspannen, sporten en te recreëren. In de avonduren, vrije dagen en tijdens de vakantieperiode is het gezellig druk in het park.

Ook bood het park onderdak aan het stadion van Atlético Madrid, de tweede club van de stad. Vanwege  In het stadion konden ongeveer 55.000 toeschouwers. In 2017 werd hier de allerlaatste wedstrijd gespeeld. In 2019 werd het stadion, Estadio Vicente Calderón,  gesloopt en maakt het plaats voor nieuwe plannen. Het nieuwe onderdak van de voetbalclub ligt in een buitenwijk van Madrid.

Park Madrid Rio

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Zonnen op het stadsstrand in Madrid Rio

Voor veel Madrilenen is Madrid Rio dé plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Vooral tegen de avond loopt het park vol met lokale inwoners. Terwijl de ouders zonnen of uitrusten, spelen de kinderen in één van de vele speeltuinen of waterpartijen of genieten van een poppenkast voorstelling.

Stadsstrand in Madrid

Ook is er in Madrid Rio een heus stadsstrand. Geen zee en geen zandstrand, maar heerlijk liggen op de grasweides aan de rivier. Neem een handdoek mee en ga lekker zonnen aan het stadsstrand en geniet van de rust in het park. Madrid Rio is een aangename plek om te verblijven en zeker een aanrader tijdens een bezoek aan de stad!

Madrid Rio

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro naar Madrid Rio

Het park bezoeken? Madrid Rio is te bereiken via Lijn 5 van Fuente De La Mora naar Villalba. Uitstappen kan op metrostation Pirámides of Marqués de Vadillo.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones