Parken in Madrid: La Rosaleda

La Rosaleda is een rozentuin in het Parque del Oeste en ligt vlakbij de Tempel of Debod. In het rozenpark staan rozen vanuit de hele wereld die worden tentoongesteld op soort, klasse en kleur. Vooral in de lente en de zomer maanden wanneer de rozen bloeien, is het een spectaculair gezicht.

In de maand mei wordt er in La Rosaleda een bloemen contest gehouden, de internationale Villa Rosa New Madrid. Hier worden de mooiste rozen gekozen door bloemen experts en liefhebbers.

Naast bloemen heeft La Rosaleda enkele fonteinen en wandelpaden om langs de rozen te lopen. Zeker voor liefhebbers van mooie onverwachte plekken of rozen is La Rosaleda zeker een bezoekje waard.

Met de metro:

La Rosaleda is te bereiken via metrostation Príncipe Pío. Op dit station stoppen de metro’s van lijn 6, lijn 10 en lijn 6. Een andere mogelijkheid is metrostation Argüelles. Hier stoppen lijn 3, lijn 4 en lijn 6.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones