Casa de Campo
Casa de Campo

Casa de Campo, geniet in het grootste stadspark van Madrid

Casa de Campo is met ongeveer 1722 hectare het grootste stadspark van Madrid en tevens van heel Europa. Het park ligt in het westen van de stad en was vroeger een landgoed voor het Koninklijk huis, voornamelijk om te jagen. Later werd het gebied ook gebruikt voor landbouw en het houden van vee. In 1931 werd het park openbaar toegankelijk voor het publiek.

Tegenwoordig is het een populair en druk bezocht stadspark, waar veel Madrilenen en toeristen uren en soms complete dagen blijven en genieten van het mooie weer en de omgeving. Bang om te vervelen? Dat hoeft zeker niet! In Casa de Campo ligt een pretpark, Parque de Atracciones en er is een dierentuin, Zoo Aquarium de Madrid. Ook is er een kabelbaan met een directe verbinding naar Parque del Oeste. In de omgeving van het park liggen meerdere campings, vakantiehuizen en hotels.

Casa de Campo Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Informatie over Casa de Campo

Casa de Campo is mede door de enorme omvang een populair wandel- en fietsgebied. Het park heeft dan ook veel wandel- en fietspaden die je door het park leiden. Geen zin om te lopen? Maak dan net als veel andere toeristen gebruik van de kabelbaan, de Teleferico. Deze kabelbaan brengt je vanaf de Parque del Oeste naar Casa de Campo, waar tevens een restaurant gevestigd zit.

Rondom het meer Lago de la Casa de Campo zitten veel restaurantjes met onder andere visgerechten. Je kunt op Lago een bootje huren en een rondvaartje maken of gewoon lekker genieten van de zon aan de waterkant. De enorme fontein op het meer is van verre afstand al te zien.

Grootste stadspark van Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Omgeving

In Casa de Campo bruist het van de activiteiten: er is een pretpark, Parque de Atracciones en er is een dierentuin, Zoo Aquarium de Madrid. Daarnaast zijn er in het park verschillende campings en zelfs een kabelbaan. Casa de Campo gezien? In de buurt staat het Koninklijk Paleis en de Tempel van Debod.

Parque de Atracciones in Casa de Campo

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro naar Casa de Campo

Als je met de kabelbaan Casa de Campo wilt bezoeken, kun je het bereiken met de gele lijn, lijn 3 van Moncloa naar Villaverde Alto. Uitstappen op metrostation Argüelles. Parque de Atracciones en Zoo Aquarium Madrid zijn te bereiken met de blauwe lijn, lijn 10 van Tres Olivos naar Puerta Del Sur. Uitstappen op metrostation Batán.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones