De mooiste, grootste, leukste en verrassendste parken in Madrid

In een miljoenenstad als Madrid kan het soms erg druk zijn. Ook is de temperatuur, wat in de zomermaanden kan oplopen tot wel 40 graden, een belangrijke reden van veel Madrilenen en toeristen om een bezoekje te brengen aan een park. In de meeste parken is er voldoende gelegenheid om heerlijk tot rust te komen, een wandel- of fietstocht te maken of even lekker afkoelen in één van de fonteinen en waterpartijen.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Een park bezoeken tijdens een stedentrip naar Madrid? Op deze pagina vind je de mooiste, grootste, leukste en verrassendste parken in Madrid.

Grote stadsparken in Madrid

Het meest bekende park van Madrid is wellicht wel Parque del Retiro, in het centrum van de stad. Het park is in de 16e eeuw aangelegd in opdracht van de Spaanse koning en staat vol standbeelden, fonteinen, bijzondere bloemen en planten en monumenten. In het centrale grote vijver kun je lekker rondvaren met een gehuurd bootje of wat drinken op het naastgelegen terras. Tevens is er een groot glazen paleis waar regelmatig tentoonstellingen worden gehouden door kunstenaars.

Het grootste stadspark van Madrid en tevens van heel Europa is Casa de Campo. Dit was vroeger het jachtterrein van het Koningshuis, maar is ondertussen een populair park onder toeristen en Madrilenen die ontspanning zoeken. In Casa de Campo vind je populaire dagattracties, zoals het pretpark Parque de Atracciones en de dierentuin, Zoo Aquarium Madrid. Maak ook eens een ritje met de kabelbaan, de Teleferico.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

De mooiste, grootste, leukste en verrassendste parken in Madrid

Ontspannen in een park

Het relatief nieuwe park, Madrid Rio, is aangelegd om de verkeersdrukte in de stad te verminderen. De grote weg gaat nu via een tunnel onder het park door, waardoor er veel ruimte beschikbaar kwam. In Madrid Rio vind je veel fonteinen, monumenten en oude bruggen. Even lekker afkoelen kan in één van de vele waterpartijen of maak een wandel- of fietstocht door het 20 kilometer lange park.

Parque Juan Carlos I, net buiten de stad, is een groot park met een groot aantal wandel- en fietspaden. Je kunt er gratis fietsen huren of een rondrit maken met het treintje. Ook hier is voldoende gelegenheid om af te koelen tussen de fonteinen of ga zonnen op één van de vele grasweides.

Liever een wat romantischer park? Breng dan eens een bezoekje aan Paraque de El Capricho. Het mooie parkje heeft invloeden uit de Engelse, Franse en Italiaanse sferen en is prachtig aangelegd. In rozenpark La Rosaleda staan rozen uit alle streken van de wereld.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Parken in Madrid

Madrid Rio is een 150 hectare groot park, één van de grootste binnenstedelijke parken ter wereld en ligt bovenop de M30, een vierbaansweg.

Parken in Madrid

Parque del Buen Retiro, kortweg El Retiro, is het populairste park van Madrid. Het park bevat o.a. prachtige beeldhouwwerken, monumenten, galerijen, een meer en restaurant.

Parken in Madrid

In 1992 was Madrid de culturele hoofdstad van Europa en ter gelegenheid van dit feit werd Parque Juan Carlos I geopend.

Parken in Madrid

Casa de Campo is het grootste park van Madrid. Het park ligt in het westen van de stad. Vroeger was dit park een landgoed om te jagen van het Koninklijk huis.

Parken in Madrid

Parque de El Capricho is één van de mooiste parken van Madrid. Het romantische park ligt gelegen in de wijk Barajas, nabij Parque Juan Carlos I en is gebouwd tussen 1787 en 1839.

Parken in Madrid

In het zuidwesten van Madrid ligt Parque del Oeste. Het park is geopend in 1906 door de burgemeester van de stad, nadat de plek heeft gediend als vuilnisbelt.

Parken in Madrid

La Rosaleda is een rozentuin in het Parque del Oeste, vlakbij Tempel of Debod. In het rozenpark staan rozen vanuit de hele wereld die worden tentoongesteld op soort, klasse en kleur.

Parken in Madrid

De Tuinen van Sabatini zijn onderdeel van het Koninklijk Paleis en zijn in 1978 geopend voor het publiek door koning Juan Carlos I.

Parken in Madrid

Real Jardín Botánico is een park in Madrid en heeft meerdere kassen, een groot herbarium en 30.000 planten en bloemen en 1500 bomen.

Parken in Madrid

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: