Tempel van Debod

Een tempel is misschien niet het eerste bouwwerk waar je aan denkt als je Madrid zegt, maar niks is minder waar. De Tempel van Debod is een bijzondere bezienswaardigheid aan de rand van het centrum van Madrid.

Het is iets wat je niet snel ziet in Spanje, namelijk een 5000 jaar oude Egyptische tempel die is herbouwd in 1968 op de huidige locatie in Parque del Oeste. De Tempel van Debod is gebouwd in de tweede eeuw voor Christus en stond eerst in de buurt van de Egyptische plaats Aswan, in het zuiden van Egypte. Toen de tempel in 1968 werd verhuist naar Madrid was deze in zeer slechte staat.

Tempel van Debod Madrid

Geschiedenis Tempel van Debod

Toen de rivier de Nijl in de jaren ’60 overstroomde vormde het een ernstige bedreiging voor vele oude bouwwerken in Egypte.  Spaanse ingenieurs bedachten een plan en hielpen met het beschermen van deze gebouwen. Als dank voor de hulp en het beschermen, schonk de Egyptische regering in 1968 de Tempel van Debod aan Spanje en werd het herbouwd in Madrid.

Vier jaar later, in 1972, opende de tempel voor het publiek. Hedendaags is de tempel een populaire bezienswaardigheid in Madrid. Niet alleen om het bijzondere bouwwerk zelf, maar ook voor het geweldige uitzicht die je hebt vanaf de tempel op onder andere het Koninklijk Paleis.

De tempel is ook van binnen te bekijken. Er kunnen per bezoek 30 mensen naar binnen voor maximaal 30 minuten. Deze regel is ingesteld om de tempel in goede conditie te kunnen houden. Een bezoekje aan de Tempel van Debod is gratis.

Tempel van Debod Madrid

Trivia Tempel van Debod:

De tempel in Madrid is een van de weinige Egyptische bouwwerken die te bezichtigingen zijn buiten Egypte. Het is zelfs het enige Egyptische bouwwerk dat te vinden is in heel Spanje.

Met de metro:

Tempel van Debod is te bereiken via meerdere metrostations. Uitstappen kan bijvoorbeeld bij Príncipe Pío of op Plaza de España.

Informatie over metro
Terug naar overige locaties

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: