Bezienswaardigheden in Madrid: San Francisco Basilica

De Real Basilica de San Francisco el Grande (Nederlands: Koninklijke Basiliek van de heilige Franciscus) is een Rooms-Katholieke kerk en ligt in de buurt van de wijk La Latina en dichtbij het Koninklijk Paleis. De bouw is begonnen in 1761 en voltooid in 1784. Het dak heeft een diameter van 33 meter en is daarmee de grootste koepel van Spanje en de op twee naar grootste van Europa. Alleen de koepels in Vaticaanstad en Istanbul zijn groter.

San Francisco Basilica

San Francisco Basilica

De kerk diende voor de Franciscanen, ook wel de minderbroeders genoemd. In 1835 werd het gebruikt als kazerne en later als Nationaal Pantheon. De Franciscanen mochten in 1926 terugkeren naar de San Francisco el Grande Basilica. Renovatie werkzaamheden in 1878 en 1926 zorgden ervoor dat de kerk opvallende verfraaiingen kreeg. Ook zorgde de renovatie voor de herstelling van het dak en de fresco’s.

In de kerk hangen negentien klokken en staan werken van onder andere Francisco Goya en Alonso Cano. Ook liggen hier enkele bekende Spaanse kunstenaars en politici begraven. De San Francisco el Grande Basilica ligt aan Plaza de San Franciso en heeft aan de zijkant van het gebouw een tuin, de Dalieda de San Fransico.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones