Schildpadden Atocha Station
Schildpadden in de tropische tuinen van Atocha Station

Station Atocha, tropische tuin met schildpadden

Atocha Station is het centraal station van Madrid en ligt aan de rand van het centrum, in de wijk Arganzuela. Atocha station is een belangrijk station voor het treinverkeer in de omgeving en tevens het grootste treinstation van Spanje. Het heeft een groot aantal verbindingen met intercity- en regionale treinen.  Vanaf dit station gaan er onder andere sneltreinen naar andere grote Spaanse steden, zoals Barcelona, Sevilla en Valencia. Veel toeristen komen met de trein aan op Atocha of vertrekken na een vakantie weer richting huis. Atocha station is ook de locatie voor het gelijknamige metrostation.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Wat is er te doen op Atocha station?

Het station staat bekend om de grote tropische tuin die gevestigd zit in een oude stationshal. In de ruim 4000 vierkante meter grote tuin zitten meer dan 7000 planten van ongeveer 260 verschillende soorten. Ook heeft het een aantal bijzondere en tropische diersoorten, waaronder schildpadden en vissen. In de zomermaanden kan de temperatuur onder het glazen dak flink oplopen. Om het koel te houden zijn er honderden kleine sprinklers geïnstalleerd die regelmatig een soort stoom/condens sproeien. Hierdoor lijkt het tevens op een echte tropische tuin. De tropische tuin trekt veel toeristen die hier echt even tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de lekkere geur en de bijzondere dieren- en plantsoorten.

Schildpadden in de tropische tuinen van Atocha Station

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Over Atocha Station

Het treinstation Atocha werd in 1851 geopend onder de naam Estación de Mediodía. Na een grote brand, waarbij een groot deel van het station werd verwoest, werd het complex in 1892 weer heropend. Tijdens het herbouwen werden er grote veranderingen doorgevoerd en daarnaast werden enkele hallen gerestaureerd. De architect tijdens de renovatie was Alberto de Palacio Elissagne, die tevens heeft samengewerkt met Gustave Eiffel, die bekend werd bij het grote publiek vanwege de Eiffeltoren.

In 1992 verviel de functie van treinstation in een aantal oude stationsgebouwen. In één van deze hallen werd later een tropische trein gevestigd. Andere hallen werden omgebouwd tot gebied vol nachtclubs, winkels en restaurants.

Aanslag op Atocha

Het station werd op 11 maart 2004 getroffen door een terroristische aanval met een aantal explosies die plaatsvonden aan boord van 4 treinen. Tijdens de aanslag kwamen 191 mensen om het leven en raakten meer dan 2000 mensen gewond. Op de plek van de aanslag staat een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van deze trieste gebeurtenis.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Met de metro:

Station Atocha is te bereiken met lijn 1, van Pinar de Chamartin naar Valdecarros. Uitstappen op het gelijknamige metrostation Atocha.

Atocha station Madrid
Atocha station
Atocha station Madrid

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones