Schildpadden in de tropische tuinen van Atocha Station
Schildpadden in de tropische tuinen van Atocha Station

Station Atocha, tropische tuin met schildpadden

Atocha Station is het centraal station van Madrid en ligt aan de rand van het centrum, in de wijk Arganzuela. Het is tevens het grootste treinstation van Spanje en heeft een groot aantal verbindingen met intercity- en regionale treinen. Vanaf dit station gaan er onder andere sneltreinen naar andere grote Spaanse steden, zoals Barcelona, Sevilla en Valencia. Veel toeristen komen hier aan of vertrekken weer richting huis.

Het station staat bekend om de grote tropische tuin die gevestigd zit in een oude stationshal. In de ruim 4000 vierkante meter grote tuin zitten meer dan 7000 planten van ongeveer 260 verschillende soorten. Ook heeft het een aantal bijzondere en tropische diersoorten, waaronder schildpadden en vissen. In de zomermaanden kan de temperatuur onder het glazen dak flink oplopen. Om het koel te houden zijn er honderden kleine sprinkler geïnstalleerd die regelmatig een soort stoom/condens sproeien. Hierdoor lijkt het tevens op een echte tropische tuin.

Schildpadden in de tropische tuinen van Atocha Station

Over Atocha Station

Atocha werd in 1851 geopend onder de naam Estación de Mediodía. Na een brand in 1892 werd een groot deel van het station verwoest, waardoor er grote veranderingen en restauraties hebben plaatsgevonden. In 1992 verviel de functie van het stationsgebouw waarin de tropische tuin zit gevestigd. Ook andere stationsgebouwen verloren hun functie en werden omgebouwd tot nachtclubs, winkels en restaurants.

Aanslag op Atocha

Het station werd op 11 maart 2004 getroffen door een terroristische aanval met een aantal explosies die plaatsvonden aan boord van 4 treinen. Tijdens de aanslag kwamen 191 mensen om het leven en raakten meer dan 2000 mensen gewond. Op de plek van de aanslag staat een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van deze trieste gebeurtenis.

Met de metro:

Station Atocha is te bereiken met lijn 1, van Pinar de Chamartin naar Valdecarros. Uitstappen op het gelijknamige metrostation Atocha.

Informatie over metro
Terug naar overige locaties

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: