Overige bezienswaardigheden en locaties in Madrid

Naast druk bezochte toeristische attracties en bezienswaardigheden heeft Madrid nog veel meer interessante plekken die je zeker moet bezoeken. Wist je bijvoorbeeld dat het centraal station van Madrid, Atocha, onderdak biedt aan een enorme tropische tuin met schildpadden en bijzonder bomen?

Ook staat er in Madrid een 5000 jaar oude Egyptische tempel die geschonken is door de Egyptische regering aan Spanje, de Tempel of Debod.

Hieronder vind je lijst met interessante locaties die je zeker niet mag overslaan tijdens je stedentrip naar Madrid. Zelf een goede tip? Laat het weten via onze Facebook-pagina.

In de wijk Guindalera ligt stierenvechtarena, Las Ventas. De arena werd in 1931 geopend en wordt beschouwt als het centrum van het stierenvechten van de wereld.

Lees meer

Atocha Station is het centraal station van Madrid en tevens het grootste station van Spanje. Het station staat vooral bekend om de tropische tuin in het stationsgebouw.

Lees meer
Tempel van Debod Madrid

De Tempel van Debod is een Egyptische tempel die herbouwd is in Madrid. De tempel komt uit de vierde eeuw voor Christus en is in 1968 geschonken door de Egyptische regering.

Lees meer

Gran Vía, vertaald Grote Weg, is één van de populairste (winkel)straten van Madrid. Gran Vía wordt geroemd door de hoge gebouwen en de vele winkels, bioscopen en hotels.

Lees meer

Vlooienmarkt El Rastro

El Rastro is de meest bekende vlooienmarkt in de open lucht van Madrid en Spanje. Elke zondag en op feestdagen, wordt er vanaf 9.00 uur een grote markt georganiseerd.

Lees meer

Plaza de España (Spanje Plein) is een groot en populair plein onder toeristen en ligt in het centrum van Madrid. Plaza de España ligt aan het einde van Gran Vía.

Lees meer

De Puerta de Alcalá (Alcalá Poort) is een monument en heeft gediend als poortgebouw in de 18e-eeuw. De poort staat nabij de hoofdingang van Parque Retiro.

Lees meer

De Real Basilica de San Francisco el Grande (Nederlands: Koninklijke Basiliek van de heilige Franciscus) is een Rooms-Katholieke kerk en ligt in de buurt van de wijk La Latina.

Lees meer

Bezienswaardigheden en locaties in Madrid: