Geweldig uitzicht op Madrid vanaf uitkijktoren Faro de Moncloa

Faro de Moncloa, ook wel bekend onder de naam Faro de Madrid of Uitkijktoren Madrid, is een uitkijktoren van ongeveer 110 meter hoog. De uitkijktoren staat in de buurt van Parque del Oeste en de Tempel van Debod. Een snelle lift de bezoekers binnen een minuut naar 92 meter hoogte. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht over de omgeving en een groot deel van de stad.

De bouw van Faro de Moncloa begon in 1992 en is ontworpen door de Spaanse architect Salvador Perez Arroyo. Op dit moment staat de uitkijktoren op plaats 11 van de hoogste gebouwen in Madrid.

Geweldig uitzicht op Madrid vanaf uitkijktoren Faro de Moncloa

Uitkijktoren Madrid

Na een grote band in Torre Windsor, een hoog gebouw in Madrid, is Faro de Moncloa een lange tijd gesloten geweest voor publiek vanwege veiligheidsredenen. Na een flinke renovatie kon de uitkijktoren jaren later, op 24 april 2015, weer worden geopend. Ook na de renovatie zijn er enkele problemen geweest met de toren. Zo is er in 2016 nog een brand geweest in de liftschaft.

Openingstijden en prijzen

Faro de Moncloa is geopend van dinsdag t/m zondag van 9.30 tot 20.00 uur (laatste rit om 19.30 uur). Maandag is de toren gesloten, behalve tijdens speciale evenementen. Bij erg slecht weer of harde wind kan de toren gesloten zijn.

Geweldig uitzicht op Madrid vanaf uitkijktoren Faro de Moncloa

De entree kost 3 euro per persoon. Kinderen van 7 t/m 14, 65-plussers, gehandicapten en werklozen betalen €1,50. Kinderen tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen. Tickets kunnen online worden besteld of aan de kassa.

Met de metro:

Faro de Moncloa ligt vlakbij het metrostation, Moncloa. Hier stoppen de metro’s van lijn 3 en Circular.

Informatie over metro
Terug naar parken

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: