Real Madrid station, Santiago Bernabéu
Santiago Bernabéu, Real Madrid station

Santiago Bernabeu, het stadion van Real Madrid

Zelfs voor een niet-voetbalfan is een bezoekje aan Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid, een ware beleving. In dit gigantische stadion in het centrum van Madrid passen meer dan 85.000 toeschouwers en is na Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, het grootste stadion van Spanje. De bouw van Santiago Bernabéu begon in 1944 en was voltooid in 1947.

Stadiontour door Real Madrid station, Santiago Bernabéu

Stadiontour door het Real Madrid station

Het stadion is te bezoeken tijdens een wedstrijd of met een stadiontour, een stuk makkelijker om binnen te komen en goedkoper dan een wedstrijdticket. Tijdens de tour loop je onder andere door het museum en kun je de enorme prijzenkast van Real Madrid bewonderen. Ook kun je op een stoeltje op de tribune plaatsnemen. Aan het eind van de tour kom je in de officiële Real Madrid-fanstore.

Real Madrid station, Santiago Bernabéu

Historie Santiago Bernabéu

Oorspronkelijk opende het stadion onder de naam Nuevo Estadio Chamartin (Nieuw Stadion Chamartin), genoemd naar de ligging in de wijk Chamartin. Acht jaar later, in 1955, werd de naam omgedoopt naar de huidige naam. Deze naam was te danken aan de clubpresident van Real Madrid, Santiago Bernabéu.

De eerste wedstrijd die er werd gespeeld was tussen Real Madrid en het Portugese voetbalteam CF OS Belenenses. Deze wedstrijd eindigde in 3-1 overwinning voor de Koninklijke.

Stadiontour door Real Madrid station, Santiago Bernabéu

Met de metro naar Santiago Bernabéu

Het stadion is te bereiken via het gelijknamige metrostation Santiago Bernabéu. Dit metrostation zit aan Lijn 10, van Puerta del Sur naar Tres Olivos.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones