Bezienswaardigheden in Madrid: Puerta del Sol
Bezienswaardigheden in Madrid: Puerta del Sol

Puerta del Sol, meest centrale plein van Spanje

Puerta del Sol is voor veel toeristen de eerste kennismaking met de stad Madrid. Ontdek vanuit dit plein de vele populaire bezienswaardigheden in Madrid die te bereiken zijn op loopafstand. Wat te denken van Plaza Mayor (5 minuten wandelen) of Gran Via (ongeveer 6 minuten wandelen). Onder Puerta del Sol zit het gelijknamige trein- en metrostation vanaf waar diverse metrolijnen vertrekken. 

Boven het station ligt het beroemdste plein van Madrid, Puerta del Sol. Puerta del Sol betekend Poort van de zon en is het nulpunt van Spanje. Tijdens Oud en Nieuw worden op Sol de traditionele twaalf druiven gegeten als de Casa de Correos, de klok, twaalf keer slaat. Sol is een belangrijke ontmoetingsplek voor de lokale bevolking en toeristen. Een absolute must om Sol te bezoeken tijdens een verblijf in Madrid.

Bezienswaardigheden in Madrid: Puerta del Sol

Puerta del Sol is gebouwd in de 15e eeuw en diende als toegangspoort. Het plein is vernoemd naar de zon, omdat de zon een groot deel van de dag op het plein schijnt. Het plein is in de jaren flink veranderd en er hebben belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden, zoals de hevige gevechten tegen het leger van Napoleon in 1808.

Op het plein staan fonteinen en beelden. Hier staat o.a. het bronzen standbeeld van Carlos III, een replica van het origineel wat wordt bewaard in een museum. Ook zit er op Sol een postkantoor gevestigd uit 1766 en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bezienswaardigheden in Madrid: Puerta del Sol

Met de metro:

Sol is het meest centrale plein van de stad. Onder het plein ligt het gelijknamige trein- en metrostation. De metro’s van de lijnen 1, 2 en 3 stoppen op dit station.

Bezienswaardigheden in Madrid: Puerta del Sol

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones