Musea in Madrid: Prado Museum

Het Museo del Prado, kortweg Prado, is één van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Het museum bevat zo’n 1,000 beeldhouwwerken, 7,600 schilderijen, 8,000 tekeningen, 4,800 prenten en 1,000 munten en medailles van kunstenaars als, Francisco Goya, Diego Velázquez, Peter Paul Rubens en Jeroen Bosch. Het bekendste schilderij is Las Meninas van Velázquez. Museum del Prado heeft jaarlijks zo’n 2 miljoen bezoekers.

Museo del Prado is in opdracht van koning Carlos III gebouwd en was oorspronkelijk bedoeld als natuurwetenschappelijk museum. Zijn kleinzoon Ferdinand VII bepaalde echter dat het gebouw onderdak moest bieden aan een kunstmuseum en opende in 1819 voor het publiek. Het Prado museum is te vinden aan de beroemde boulevard Paseo del Prado. Vlakbij het museum ligt Parque del Buen Retiro, het bekendste stadspark van Madrid.

Met de metro:

Museo del Prado is te bereiken met lijn 1 en lijn 2. Uitstappen op lijn 1 kan op station Atocha en uitstappen op lijn 2 kan bij metrostation Banco de España.

Informatie over metro
Terug naar bezienswaardigheden

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: