Museum Centro de Arte Reina Sofia

Het nationale museum, Centro de Arte Reina Sofia, is het belangrijkste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Spanje. Het museum opende in 1992 en is vernoemd naar de Spaanse Koningin Sofia. Het museum ligt in de gouden driehoek,  in de omgeving van Museo del Prado en het museum Thyssen-Bornemisza. Net als het Prado Museum ligt dit museum aan de Paseo del Prado, een prachtige boulevard. Vlakbij het museum ligt Parque del Buen Retiro, het bekendste stadspark van Madrid.

De collectie van het museum bevat kunstwerken van belangrijke meesters uit de 20e-eeuw, zoals van Pablo Picasso en Salvador Dali. Het museum heeft een groot aantal schilderijen, tekeningen en beelden. Daarnaast heeft het een publieke bibliotheek met meer dan 100.000 boeken en 1000 video’s.

Met de metro:

Centro de Arte Reina Sofia is te bereiken met lijn 1 en lijn 3. Uitstappen op lijn 1 kan op station Atocha en uitstappen op lijn 3 kan op metrostation Lavapiés.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones