Dierentuin Zoo Aquarium Madrid
Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

Dierentuin in Madrid, veel bijzondere dieren in Zoo Aquarium Madrid

Dierentuin Zoo Aquarium Madrid is het bekendste en grootste dierenpark van Madrid. Het is gelegen in het grootste stadspark van Europa, Casa de Campo. Het ligt in de buurt van pretpark Parque de Atracciones.

De dierentuin is ongeveer 20 hectare groot en biedt onderdak aan meer dan 6000 dieren van 500 verschillende diersoorten. Enkele bijzondere soorten in de dierentuin zijn: panda’s, beren, koala’s en leeuwen. Ook heeft het een groot aquarium, wat je misschien al wel vermoedde toen je de naam las.

Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

Over dierentuin Zoo Aquarium Madrid

De eerste dierentuin in Madrid dateert al uit het jaar 1770. De toenmalige koning Carlos III opende destijds de Casa de Fierras (het huis van de dieren). Het huidige park opende wat later, pas in 1972. In 1987, 15 jaar na de opening, opende het dolfinarium en kwamen de eerste waterdieren. In dit gebied vind je onder andere 7 tuimelaar dolfijnen.

Door de jaren heen zijn er steeds verschillende nieuwe themagebieden geopend met zijn eigen soorten dieren: een aquarium, exotische vogels en roofvogels, een Aziatisch verblijf met onder andere gibbons en orang-oetans, en een zeeleeuwen verblijf. Het aquarium van het park heeft in totaal 2 miljoen liter zoutwater en biedt onderdak aan 200 soorten dieren, waaronder bijzondere vissen en dolfijnen.

Ook heeft het park een stel panda’s, een diersoort wat je niet vaak tegenkomt in een dierentuin. Deze vriendelijke bamboo-eters zijn perfecte boomklimmers en zorgen altijd voor veel bekijks.

Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

Omgeving van de dierentuin

De dierentuin ligt in Casa de Campo. In dit park is veel te beleven en te zien. Vlakbij Zoo Aquarium de Madrid ligt Parque de Atracciones: dit pretpark heeft onder andere 7 achtbanen en 3 waterattracties.

Bekijk Casa de Campo eens van boven. Een kabelbaan, de Teleférico, brengt je over de rivier Manzanares en Parque del Oeste naar Casa de Campo, waar je een geweldig uitzicht hebt over Madrid. Vanaf hier zie je onder andere het Koninklijk Paleis, Palacio Real, en de Egyptische Tempel, Tempel van Debod.

Dierentuin Zoo Aquarium Madrid

Met de metro:

Zoo Aquarium Madrid is te bereiken met de donker blauwe lijn, lijn 10 van Puerta Del Sur naar Tres Olivos. Uitstappen op metrostation Batán.

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones