Kabelbaan Madrid
Kabelbaan Madrid

Kabelbaan Madrid

Wil je Madrid eens bekijken vanaf een andere hoek, bijvoorbeeld vanaf boven? Maak dan een ritje in Kabelbaan Madrid (de Teleférico), een attractie die je wellicht niet snel verwacht in de Spaanse miljoenenstad.

Het startpunt van de kabelbaan ligt aan de Paseo del Pintor Rosales, in Parque del Oeste in de wijk Argüelles. De wijk ligt aan de rand van de stad en grenst met het stadspark Casa de Campo, tevens het eindpunt van de kabelbaan.

In ongeveer 10 minuten brengt de 2.5 kilometer lange kabelbaan je in Casa de Campo, het grootste stadspark van Europa. Onderweg steek je de rivier Manzanares over, zie het bijzondere rozenpark La Rosaleda van boven en kom je over Parque del Oeste, bekend van de Tempel van Debod. Vanaf het eindpunt heb je een geweldig uitzicht over de stad, waaronder het Koninklijk Paleis.

Naast het prachtige uitzicht is er bovenop Casa de Campo een restaurant en zijn er fiets- en wandelpaden. Houd je van een heerlijke wandeling in de natuur? Hieronder enkele suggesties:

Casa de Campo naar Parque del Oeste: 45 minuten / 3 kilometer
Casa de Campo naar metrostation Lago: 20 minuten / 1.5 kilometer
Casa de Campo naar winkelcentrum/treinstation Principe Pio: 35 minuten / 3 kilometer

Kabelbaan Madrid: de Teleférico

Met de kabelbaan in Madrid

Het uitzicht bovenaan Casa de Campo is één van de vele redenen om een ritje te maken met de kabelbaan. Vanaf hier kijk je namelijk op een groot deel van Madrid en zie je onder andere het Koninklijk Paleis, Palacio Real, en de Egyptische Tempel, Tempel van Debod. Ook kun je vanaf dit punt de attracties en de achtbanen bekijken van pretpark Parque de Atracciones en zie je een glimp van Zoo Aquarium de Madrid, het grootste dierenpark van de stad.

Geniet bovenaan de berg, in het aanwezige restaurant onder het genot van een drankje of een hapje, van het prachtige uitzicht en de rust. Geen zin om terug te gaan met de kabelbaan en houd je van een sportieve uitdaging? Wandel dan van Casa de Campo terug naar de stad. Let op: vergis je niet in de afstand en de warmte en neem voldoende drinken mee voor onderweg. Het kan in Madrid erg warm worden! Meer weten over het weer en de weersverwachting? Klik hier voor meer informatie.

Kabelbaan de Teleférico is geopend in 1969 en is één van de meest unieke attracties van Madrid. Het hoogste punt van de baan is ongeveer 40 meter boven de grond.

Kabelbaan Madrid: de Teleférico

Met de metro:

Kabelbaan Madrid, de Teleférico, is te bereiken met verschillende metrolijnen. Uitstappen kan op Argüelles. Hier stoppen lijn 3, lijn 4 en lijn 6.

Terug naar amusement
Informatie over metro

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht: