Het weer in Madrid en de weersverwachting

Weersverwachting en het weer in Madrid: in tegenstelling tot veel andere grote steden in Spanje heeft Madrid een mediterraans klimaat met gemiddelde temperaturen van meer dan 30 graden Celsius in de zomermaanden. Midden in de zomer, in juni, juli en augustus kan de temperatuur in Madrid dan ook oplopen tot zo’n 40 graden.

Weersverwachting Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Het weer in Madrid

Doordat Madrid op zo’n 700 meter boven zeeniveau ligt, zijn de nachten relatief koud en ligt de temperatuur in vergelijking met andere steden in Spanje in de wintermaanden beduidend lager. De gemiddelde temperatuur loopt in de winter terug tot zo’n 7 graden en het kan er zelfs vriezen. Sneeuw zul je in de stad zelf niet zo snel zien, maar de bergtoppen rondom Madrid, op zo’n 2000 meter hoogte, zijn soms wel wit. Je kunt er zelfs skiën!

Als je niet al te veel van warmte houdt, maar ook niet van kou, dan is de beste periode voor een stedentrip naar Madrid in het voor- of najaar. De gemiddelde temperatuur ligt dan zo rond de 25 graden Celsius en de zon schijnt volop. Hieronder zie je een schema met de maximum en minimum en de gemiddelde temperaturen per maand.

Het weer in Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Wat te doen met mooi weer?

Populaire bezienswaardigheden met mooi weer zijn: Tempel van Debod, Madrid Rio, Park Retiro, Zoo Aquarium Madrid, Parque Warner en Parque de Atracciones.

Als je met de kabelbaan Casa de Campo wilt bezoeken, kun je het bereiken met de gele lijn, lijn 3 van Moncloa naar Villaverde Alto. Uitstappen op metrostation Argüelles. Parque de Atracciones en Zoo Aquarium Madrid zijn te bereiken met de blauwe lijn, lijn 10 van Tres Olivos naar Puerta Del Sur. Uitstappen op metrostation Batán.

Weersverwachting en weer Madrid

Dit bericht gaat verder onder de advertentie.

Weersverwachting per maand

janfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Maximum (°C)9,71215,717,521,426,931,230,7261913,410,1
Gemiddelde (°C)6,17,910,712,316,12124,824,420,514,69,77
Minimum (°C)2,63,75,67,210,715,118,418,21510,263,8

Overnachten in de Spaanse hoofdstad?

Boek een overnachting!

Ontdek meer om te doen in Madrid

Ontdek meer in Madrid

Ontdek Madrid

Blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden in Madrid!

Volg OverMadrid op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste bezienswaardigheden, weetjes en mooiste foto’s van Madrid.

Vind je dit artikel interessant? Deel dit bericht:

Meer bezienswaardigheden in Madrid

Madrid Rio

Casa de Campo

Parque Juan Carlos I

Zoo Aquarium Madrid

Kabelbaan Madrid

Koninklijk Paleis

Plaza Mayor

Uitkijktoren

Atocha Station

Gran Via

La Gavia

Real Madrid stadion

Prado Museum

Palacio de Hielo

Parque del Retiro

Parque de Atracciones